Знаете ли, че животните се отегчават от вещите си също

...
Знаете ли, че животните се отегчават от вещите си също
Коментари Харесай

Какво да правите, ако играчките на кучето ви му омръзнат

Знаете ли, че животните се отегчават от движимостите си също като нас и от време на време играчките на кучето ви също могат да му омръзнат? Изследване демонстрира, че когато на кучетата се показват два предмета – един нов и един остарял – те демонстрират мощно желание към новия предмет.

Така че, в случай че кучето ви е отегчено от играчките си, не сте сами – това се случва на всички нас. И по този начин, какво можете да извършите, с цел да поддържате интереса на кучето си към играчките? Е, има няколко елементарни метода да си помогнете.

Ето някои препоръки, в случай че играчките на кучето ви му омръзват:

Редувайте играчките на кучето си

Искате ли кучето ви да се вълнува от играчките си по този начин, както се е вълнувало първия път, когато сте му я дали? Опитайте да я приберете за седмица или две и по-късно да му я визиите. Ще забележите, че „ новостта “ във всяка играчка се връща, откакто кучето ви не е имало достъп до нея известно време.

Ако кучето ви има обичана играчка, не се тормозете да я оставяте на ротационен принцип когато и да е. Техниката на въртене оказва помощ да поддържате интереса на кучето към играчките, които му омръзват – не е нужна за тези, които то употребява непрекъснато.

Имайте поради, че тази ротация не значи, че тези играчки са единствените, с които кучето ви ще може да играе през тази седмица – тя е единствено за играчките, до които ви е комфортно да давате достъп на кучето си когато и да е.

 играчките на кучето Какво да вършиме, в случай че играчките на кучето ви му омръзнат

Направете играчките на кучето си интерактивни

Ако играчките на кучето ви към този момент са му станали отегчителни, започнете да мислите за способи да ги извършите по-интерактивни. Може ли да се употребява за дърпане на въже? Можете ли да сложите в нея вкусни лакомства?

Намерете способи да извършите играчките, които кучето ви намира за скучни, по-интересни, без значение дали става въпрос за взаимоотношение с човек или вкусни лакомства.

Вземете топката и започнете да я подскачате и наблюдавайте по какъв начин тя незабавно провокира интереса на животното.

Ако кучето ви има играчка за дъвчене, която в никакъв случай не допира, пробвайте да сложите върху нея малко пастет или пауч и да го насърчите да я употребява. Вземете плюшената играчка, която от няколко дни стои на земята, и го поканете на бърза игра на дърпане. Натъпчете няколко вкусни лакомства в играчките на кучето ви, с цел да разсъните още веднъж интереса му към тях.

 Какво да вършиме, в случай че играчките на кучето ви му омръзнат Какво да вършиме, в случай че играчките на кучето ви му омръзнат

Познайте желанията на кучето си за играчки

Не всички играчки са идентични, когато става въпрос за развлечение на кучетата. Някои кучета обичат играчките за дъвчене, до момента в който други ги намират за скучни. Някои кучета обичат всичко, което подскача, до момента в който други избират плюшени животни. Има и такива, които избират играчките за кучета, които издават звук. Други пък въобще не се интересуват от това.

Разберете кои са играчките на кучето ви, които притеглят интереса му и кои от тях намира за скучни. И когато става въпрос за тях, наблегнете на такива, за които знаете, че ще могат да задържат интереса му за повече от 5 минути.

Кучето ви полудява по всичко, което скърца? Обича ли всичко, което мирише на храна? Обсебено ли е от всичко, което има плънка? Дали една играчка за дъвчене ще ги занимава с часове? Обичат ли играчки, които скачат? Отговорите на тези въпроси ще ви оказват помощ за това какви са играчките на кучето ви, които би трябвало да вземете.

Не купувайте обаче 10 разнообразни играчки за дъвчене с мисълта, че най-сетне ще намерите тази, която кучето ви харесва. Това по този начин и няма да се случи, в случай че то не харесва въобще този вид.

 Какво да вършиме, в случай че играчките на кучето ви му омръзнат Какво да вършиме, в случай че играчките на кучето ви му омръзнат

Съсредоточете се върху качеството, а не върху качеството.

Можете да извършите играчките на кучето ви, които са остарели, още веднъж „ нови “ и вълнуващи, като ги въртите. Помнете обаче, че е съвсем невероятно да задържите интереса му към играчка, от която даже при започване на се е интересувало.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР