Знаете ли, че има храни, които съдържат специфични витамини и

...
Знаете ли, че има храни, които съдържат специфични витамини и
Коментари Харесай

Тези храни ще направят чудеса за косата ви

Знаете ли, че има храни, които съдържат характерни витамини и минерали, които могат да оказват помощ на вашата коса да пораства по-бързо. От богата на протеини храна до мазна риба, някои ядки и характерни плодове и зеленчуци, всички те са богати на главните хранителни субстанции, от които се нуждаете за по-здрав косъм.
 
Опитайте тези 11 храни, с цел да подобрите растежа на косата си!     
 Учени предлагат намаляване с месо и зеленчуци ThinkStock/Getty Images
Пиле
 
Пилето и други храни с високо наличие на протеини са от значително значение за хубавичко коса и нейният напредък. Протеинът работи като конструктивен детайл за всички наши кафези, в това число и клетките в косата ни.
 
Сардини
 
По-мазните риби са главният хранителен източник на омега-3 мастни киселини, които  могат да оказват помощ да се предотврати сухотата на скалпа. Те напряко работят лековит еликсир за косата.
 яйца Thinkstockphotos-->
Яйца
 
Не е загадка, че яйцата оферират редица изгоди за здравето. Те не са единствено с високо наличие на протеини, само че и биотин, който интензивно подтиква растежа на косата. Добрата вест е, че можете да ги ядете всякаква форма – пържени на очи, бъркани, варени, печени.
 
Зърнени култури, богати на желязо
 
Когато си взимате зърнена закуска, да вземем за пример, не пропускайте да прочетете на етикета дали съдържа желязо. Тази композиция ще ви донесе неповторими здравословни изгоди и страхотна здрава коса, защото работи добре за кръвообращението.
 портокал ThinkStock/Getty Images
Портокали
 
Портокалите са превъзходен източник на витамин С, който пък оказва помощ за абсорбирането на желязо. Така че прясно изцеден портокалов сок, дружно със зърнена закуска, ще помогне за усвояването на желязото в организма ви още от сутринта.
 сьомга Thinkstock/Getty Images
Сьомга
 
Тази риба е цялостна с потребни свойства и изключително в случай че желаете да ускорите растежа на косата ви. Сьомгата съдържа протеини, витамин D и омега-три мастни киселини.
 
Бразилски орехи
 
Те са добър източник на селен, който е мощен натурален антиоксидант и оказва помощ да се поддържа здравето на тялото и клетките, в това число и поддържането на здрав скалп.
 Авокадо, Авокадото е измежду най-популярните афродизиаци. Богато е на ненаситени мазнини и това го прави потребно за сърцето и артериите, което от своя страна спомага половата функционалност ThinkStock/Getty Images
Авокадо
 
Авокадото с цялото това наличие на витамин Е в себе си е ужасно за растежа на косата, защото това усъвършенства кръвообращението и по този метод оказва помощ на космените фоликули да работят по-ефективно и бързо.
 
Сладки картофи
 
Те съдържат бета-каротин, който един път употребяван, се трансформира във витамин А. Този витамин пък оказва помощ на кожата да направи естествено и потребно омазняване, което оказва помощ за здрав скалп.
 
Слънчогледови семена
 
Това са едни от най-хубавите хранителни източници на витамин Е, който пък е различен огромен антиоксидант. Витамин Е освен защищава клетките от увреждане, а е обвързван и с предотвратяването на загуба на коса и сухота на кожата на главата.
 о Thinkstock/Getty Images
Моркови
 
Тези натурални артикули са чудесни източници на бета-каротин, витамини и минерали, които действат като натурален детоксикиращ сътрудник, насърчаващ растежа на новите кафези.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР