Знаете ли, че гастритът и гастроезофагеалният рефлукс са най-честите диагнози,

...
Знаете ли, че гастритът и гастроезофагеалният рефлукс са най-честите диагнози,
Коментари Харесай

Кой е успешният подход в лечението на гастрита и рефлукса

Знаете ли, че гастритът и гастроезофагеалният рефлукс са най-честите диагнози, поставяни от гастроентеролозите освен в България, само че и по целия свят? Според отчет на Канадския народен център по биотехнологии всяка година единствено новите случаи на гастрит, да вземем за пример, в международен мащаб са към 90 милиона. И в случай че тези числа ви се костват галактически, се замислете какъв брой хора в действителност не търсят лекарска помощ за недоволствата си и какъв брой са неустановените случаи на тези болести.

И въпреки да са напълно разнообразни по своя темперамент, те имат и нещо доста общо - значително се дължат на нараснало обособяване на киселини в стомаха заради нередовно или погрешно хранене, банкет на някои лекарства, тютюнопушене, приложимост на алкохол, стрес, положения на мощна и продължителна тревога и други Тяхното лекуване е извънредно значимо, освен тъй като водят до дискомфорт и съществено утежняват качеството на живот. Ако са постоянно положение, може да се стигне до инфектиране на лигавицата на хранопровода, което на собствен ред да докара до неговото свиване, кървене и мъчно преглъщане.

Задължително прочетете това, в случай че се самолекувате с медикаменти за намаление на киселинността в стомаха!

Тъй като са необятно рекламирани в медиите и елементарно налични в аптеките, доста хора вземат решение сами да си оказват помощ за недоволствата с такива лекарства. Наричат се „ инхибитори на протонната помпа “ и се разпознават по това, че нормално името на дейната им съставна част приключва на „ празол “. Тяхното позитивно деяние е несъмнено и в реалност те са най-изписваните от гастроентеролозите при гастрит и други стомашно-чревни проблеми, свързани с нараснала киселинност. Но е наложително използването им да бъде под лекарски надзор, да се употребяват единствено за краткосрочно облекчение или лекуване, а не като средство за попречване на стомашни болести в дълготраен проект.

Защото продължителният или честият им банкет крие редица странични дейности и опасности за здравето, с които множеството хора не са осведомени. На първо място, те изключват киселинните помпи освен в стомаха, а и в цялото тяло. Това попречва изчистването на отпадните артикули в организма и води до тяхното струпване, което напълно разумно утежнява цялостното здраве. От друга страна, продължителният им банкет крие опасности от недобро асимилиране на калций и костни фактури, недостиг на желязо, магнезий, витамин В12, стомашно-чревна зараза, остро бъбречно увреждане, стомашни полипи, рак на стомаха и други

Билки в помощ на лекуването

Има ли в действителност терапия, която да е ефикасна и в същото време да не крие такива неподходящи последствия? Все повече гастроентеролози в България сполучливо ползват новаторски метод в лекуването на гастрит, гастроезофагеален рефлукс и други положения с нараснала киселинност при своите пациенти. Той се състои от кратковременен банкет на инхибитори на протонната помпа в композиция с билковото лекарство Гастритол. Наблюденията са, че съчетаването им понижава потребността от продължителна приложимост на инхибитори и последващите от това опасности, доста усъвършенства качеството на живот на пациентите.

В състава на  влизат 6 от най-успешните билки за лекуване на стомашно-чревни нарушавания - патешки очиболец, горчив пелин, пищялка, лайка, пресечка и сладник. Благодарение на тях лекарството овладява възпалението в стомаха, понижава болките и киселините, възстановява секрецията на солна киселина, пази стомашната лигавица и подтиква възобновяване й. Това прави високоефективен както за независимо лекуване на гастрит, рефлукс и положения с нараснала киселинност, по този начин и за комбинирано приложение с инхибитори на протонната помпа.

Можете да намерите в аптеките в страната, като той е разполагаем в дребна (20 мл) и огромна (50 мл) разфасовка. Подходящ е за възрастни и деца над 12 година, като се одобряват 20-30 капки, разтворени в малко количество топла вода, 3 пъти на ден в продължение на 2 седмици. След това приемът се понижава на 3 пъти по 10-15 капки дневно в продължение на още 2 седмици. При понижена и естествена киселинност на стомашния сок лекарството се приема 30 минути преди хранене. При нараснала киселинност - 30 минути след хранене. При остри положения, за бързо унищожаване на болежка, конвулсии, киселини, отичане и тежест в стомаха) може и по-интензивен банкет – по 20 капки на всеки 30 минути/1 час до настъпване на усъвършенстване.

Диетата – основна част от лекуването

Както при доста болести, паралелно с приема на медикаменти е добре да измененията и храненето си, тъй като то може да изиграе забележителна роля за обострянето или подобрението на недоволствата и при гастрита, и при рефлукса. Има храни, които наложително би трябвало да избягвате при нараснала киселинност и такива, които е добре да участват допустимо по-често в менюто ви.

Ето част от тях, с които можете да облекчите признаците:

Зеленчуци – защото са с ниско наличие на мазнини и захар, те понижават продукцията на стомашни киселини. Някои от тях, като картофите, имат и противовъзпалителни свойства и понижават киселинността. Други, като морковите, тиквата, марулята, зелето, са естествено алкални и оказват помощ за повишението на pH-то в стомаха. Консумирайте по-често и карфиол, спанак, краставици, броколи, аспержи, зелен боб, цвекло, бобови растения.

Плодове – стига да не са цитрусови, тъй като те са с висока естествена киселинност и могат в допълнение да влошат недоволствата. Добър избор за консумация са бананите, които са с ниска киселинност и оказват помощ за поддържане на pH салдото в организма. Те са и богат източник на калий, който спомага за управлението на непотребното произвеждане на киселини. А високото им наличие на фибри форсира храносмилането. Можете да хапвате и ябълки, пъпеш, праскови.

Овесена каша – като се изключи че е доста вкусна, тя е и отличен източник на фибри. Диета с високо наличие на фибри е обвързвана с по-нисък риск от киселинен рефлукс. Богати на такива субстанции са също пълнозърнестият самун и пълнозърнестият ориз.

Джинджифил – той има естествени противовъзпалителни свойства и е натурално средство за лекуване на киселини и други стомашно-чревни проблеми. Можете да добавите настърган или нарязан корен от джинджифил към предписания или смутита, както и да пиете чай от джинджифил.

Мед – със сладкия си усет и гъстата си консистенция той образува предпазен пласт върху стените на хранопровода, който предотвратява вредите от стомашната киселина.

Кокосова вода – тя също е с високо наличие на фибри и защищава от повторната поява на киселини.

Кисело мляко – богата на пробиотици храна, която създава бактерии, помагащи в битката с киселинността. Има и алкално свойство, поради което поддържа равнището на pH в организма.

Избягвайте: храните, богати на мазнини, като пържени картофи, пълномаслени млечни артикули, лой от бекон, шунка, свинска мас; домати и цитрусови плодове; шоколад; лук, чесън и пикантни храни; мента.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР