Знаете ли, че ботоксът не само премахва бръчките, но и

...
Знаете ли, че ботоксът не само премахва бръчките, но и
Коментари Харесай

Според науката, ботоксът прави жените непривлекателни

Знаете ли, че ботоксът освен отстранява бръчките, само че и ни прави по-непривлекателни?

Науката изяснява това с обстоятелството, че дамите (а и някои мъже), които изполват ботолинова киселина, с цел да подмладят лицето си стават по-сдържани с мимиките си. Те съвсем не се усмихват, а това ги прави по-малко привлекателни за другите.

Ето още любопитни обстоятелства за нашите прочувствени реакции:

По своята същина страстите ни подтикват към несъмнено деяние, мигновени команди за ръководство на живота, които еволюцията е конфигурирала вътре в нас. Така склонността към деяние е вътрешно присъща на всяка страст.

В гръцката митология доста от злините, които поразили човечеството произлизат от страсти като възмездие, злоба, ненавист. Ако се чудите какво е имало в кутията на Пандора, то това са всички тези страсти.

Древните медици вярвали, че разнообразни органи в човешкия организъм управляват избрани настроения. Щастието, да вземем за пример, идва от сърцето, гневът от черния дроб, а страхът от бъбреците.

Проучванията демонстрират, че свързването на една марка с хубава страст е едно от най-мощните средства за реклама. Например, тематиката на “успех в спорта ” на разнообразни спортни лейбъли.

През 17-ти век, Рене Декарт преглежда прочувствения уред на организма като цяло хидравлично. Той има вяра, че когато човек усети сърдит или печален, че е поради някои вътрешни клапи се отварят и освобождават такива течности като жлъчката и храчки.

В британския език, има повече от 400 думи, които се отнасят до страсти и усеща.

Едно скорошно изследване демонстрира мощната връзка сред носенето на избрани облекла и прочувственото ни положение. Например, дамите, които са депресирани или тъжни са по-склонни да носят необятни дрехи. Жените, които са щастливи, са по-склонни да носят обичаните рокли и да наподобяват по-добре.

Думата “емоция ” идва от латинското movere ( “движа се ”), само че с представка, която трансформира смисъла му на “отдалечавам се ”.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР