Знаете колко необходим ни е витамин C, особено през зимата.

...
Знаете колко необходим ни е витамин C, особено през зимата.
Коментари Харесай

Ацерола - високи стойности на витамин С за профилактика в зимния сезон

Знаете какъв брой нужен ни е витамин C, изключително през зимата. Имунната ни система се нуждае от солидна поддръжка, с цел да се оправи с всички неприятни настинки, вируси и инфекции. Твърде евентуално е да не сте чували за ацеролата, тя не се набира у нас, само че взе участие или независимо е в доста хранителни добавки. От известно време насам това е единственото „ лекарство ”, което давам на щерка си, изключително през зимния сезон. Затова, в случай че желаете по-здрави деца и по-бодри майки - пробвайте aцерола.

Наричат я още " тропическа вишна ", " пуерториканска череша ", " черешката на Барбадос ", заради регионите, в които се среща. Ацеролата (Malpighia emarginata) е малко плодно дърво в Южна Америка, доста мощно публикувано на остров Барбадос, както и на Бахамите, в Австралия, Флорида и Тексас. Принадлежи към семейство Malpighiaceae и доближава към 5-6 м височина. Плодовете му наподобяват на нашите череши с величина 1-3 см диаметър, само че са леко сплеснати и с киселеещ усет. Във вътрешността им има твърди семена. Плодът може да се употребява свеж или изсушен, както и да се употребява за изработката на разнообразни сладкиши, сиропи, даже консерви. Витаминът е прочут като консервант въпреки всичко. Интересно е да се знае, че колкото по-зелена е тази тропическа вишна, толкоз по-голямо е количеството на витамин C в нея.

Състав и потребно деяние

Най-важната и съществена характерност на ацеролата, е наличието на витамин C в нея - в пъти повече от това в портокалите. Всъщност, тази странна череша е плодът с най-голямо количество от този витамин. В 100 гр от нея има към 1600 мг аскорбинова киселина.

Ацеролата е богата и на калций, калий, фосфор и магнезий. Калият е изключително значим за кръвното налягане и прочут със способността си да резервира целостта на клетъчните мембрани. В състава и влиза и огромно количество витамин К, който е от голямо значение за съсирването на кръвта. Задължително би трябвало да споменем и витамините B2, B3, B5 и А.

Ацеролата е нискокалорична и нисковъглехидратна - единствено 8 гр. на 100 гр. въглехидрати. Дори касисът, различен първенц по витамин C, който се води нискокалоричен плод, е два пъти по-калоричен от нея.

Антоцианите са друга съставна част, която не трябва да пропущаме - те са мощни антиоксиданти, които ще намерите в обилие в този плод. Сред останалите им плюсове е свойството им да усъвършенстват паметта и да понижават риска от сърдечно-съдови болести. Славят се със мощен противовъзпалителен резултат и предотвратяват развиването на диабет.

Под формата на дестилат от ацерола, витамин C се усвоява доста по-добре от организма. А и това, което ще си осигурите, приемайки този артикул, не е по никакъв начин малко:

- засилване на имунната система- съвършеният избор за зимна профилактика против вирусните болести
- отличен съдружник в битката със напрежението и депресията
- здраво сърце- ацеролата подкрепя активността на сърцето и контролира кръвното налягане
- нормализира функционалностите на бъбреците и черния дроб
- дарява ви с по-здрави кръвоносни съдове и сухожилия
- бори се с атеросклерозата
- действа диуретично
- препоръчва се при анемия- витамин C подсигурява пълноценното асимилиране на желязото от храните
- намалява холестерола
- помага при дисбактериоза и проблеми с храносмилането
- сокът от ацерола е необятно употребена в козметиката- с помощта на него се сдобивате с повече колаген за по-хубава и млада кожа. Този сок има свойството и да потиска синтеза на меланин, от което следва, че кожата е доста по-чиста (без петна) и със лъчезарен загар
- при болести на венците също можете да се възползвате от тази странна вишна

Витамин C се бори със свободните радикали и предотвратява превръщането на нитратите в канцерогени. Той ни обезпечава по-бързо зарастване на раните и един изцяло по-здрав и мощен организъм. Затова дано не го подценяваме нито ден най-много през зимните месеци и за какво да не си го набавим посредством един доста чист, естествен артикул, какъвто е ацеролата. Ще я намерите под формата на капсули, таблетки за смучене (най-вече за деца), както и на прахуляк. Цената й не е доста ниска, само че не е и свръх висока и несъмнено си заслужава да се обмисли.

И най-после някои значими предизвестия, а точно за това кои хора не трябва да одобряват този артикул или най-малко да не прекаляват с него и то без да са се допитали до експерт:

- хора с чести стомашни киселини
- такива с язвена болест и по-сериозни болести на стомаха
- както и с хронични белодробни заболявания
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР