Знаете как се тича. Правили сте го хиляди пъти. Размахвате ръце

...
Знаете как се тича.
Правили сте го хиляди пъти. Размахвате ръце
Коментари Харесай

Защо тичаме толкова бавно в сънищата си?

Знаете по какъв начин се тича.

Правили сте го хиляди пъти. Размахвате ръце напред и обратно, покорявате земята крачка по крачка… И все пак когато сънувате, тичането става много по-сложно нещо. Чувствате се по-тежки, тромави, като че ли сте принудени да минавате през незабележим преносим пясък, който ви е завладял, написа Mashable.

Сякаш тичате на занимателен каданс.

На какво се дължи това? Някои проучвания демонстрират, че като цяло е доста евентуално самите сънища да протичат на занимателен каданс. Даниел Ерлашер – психолог от Университета на Берн, Швейцария – организира опит, с цел да проучва мозъчната активност по време на сън и да ревизира по какъв начин мозъкът ни реагира на деяние, до момента в който спим. Ако тичате в съня си, в действителност ли активирате тези елементи от мозъка, отговарящи за този развой?

За да мери мозъчната активност, той организира опита върху хора, които са усвоили практиката да управляват своите прекарвания, до момента в който спят, и имат осъзнати сънища.

Когато ги подканва да изпълнят някаква активност, на хората им е трябвало 50 % повече време спрямо същинския живот.

Колко постоянно обаче се среща да тичаме на занимателен каданс? Ян Уолъс – психолог и специалист по сънищата – споделя, че това е известно събитие, само че не е чак толкоз публикувано.

„ Анализирах към 200 000 сънища за мои клиенти и тичането на занимателен каданс е 55-тото най-често срещано нещо в тях “, разяснява той.

Хората постоянно сънуват по какъв начин тичат с естествена или даже супер бърза скорост. А когато ускорим крачка, нормално това е началото на сънищата, в които летим. Уолъс е интерпретирал хиляди сънища. Именно заради тази причина той има вяра, че има съответна причина за това чувство за закъснение.

„ Вашите крайници са главният мотор, който ви прекарва през живота – изяснява той. – Ако имате възприятието, че те се движат постепенно, то следователно има нещо, което пречи на напредъка ви в будния свят. “

Този трагично муден бяг, който ви мъчи в съня, може да е директно обвързван с вашето всекидневие.

Тъй като хората могат да имат осъзнати сънища, без даже да са го възнамерявали, може би изследването на Ерлашер е по-вероятната причина за тичането на занимателен каданс. Въпреки че не го знаете, вашият сън протича по-бавно поради вашата степен на осъзнатост.

Сега, когато сте наясно с повода, може би идващият ви сън няма да наподобява на същински призрачен сън.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР