Знаете, че когато искате да ставате собственик на котка или

...
Знаете, че когато искате да ставате собственик на котка или
Коментари Харесай

Помощ, котката драска по дивана и дере мебелите

Знаете, че когато желаете да ставате притежател на котка или котарак е изцяло допустимо тя или той да създадат дома ви на пух и прахуляк. Не нагледно казано, а същинска действителност, която ще се случи с дома ви, в случай че новият ви домакински любим стартира да точи ноктите си, където му падне. На какво се дължи това и има ли по какъв начин да избегнем сходен котешки разгром в жилището си?

За да ви представим по-нагледно за какво котката си точи ноктите, си представете какъв брой неприятно би било вашето чувство, в случай че някой нокът ви се счупи и всеки досег с някакъв предмет стартира да ви нервира. Горе-долу същото се случва и при котките, а и те рядко имат удоволствието (за тях е същинска мъка) да бъдат подложени на специаленкотешки маникюр или педикюр от някой ветеринар.

Т.е. котката ще има голямото предпочитание да точи ноктите си за да отстрани горния пласт на плочката на ноктите си, тъй като той я нервира. Това е едната причина за котешкото точене на ноктите, а другата е, че ноктите са евентуално най-ценното оръжие на всяка уважаваща себе си котка.

Остри нокти значат за нея добър улов, тъй като даже и опитомената домашна котка не губи своите грабителски инстинкти.

За ваша наслада ветеринарите към този момент са измислили какви ли не драскалки/точилки за котешки нокти, към които би трябвало само да насочите вниманието на мъркащия си любим. Изберете подобаваща драскалка и я поставете до обичаното място на котката - до купичката ѝ с храна или до леглото ѝ (ако има такова).

 Котката драска по дивана и дере мебелите

После ѝ покажете, че точно там е мястото, на което ѝ е позволено да точи ноктите си. Това става като нежно придържате горните ѝ лапи и започнете с тях да дерете по драскалката, като ѝ говорите гальовно.

Съществуват специфични препарати, които служат за привличане на вниманието на котката към мястото, което е несъмнено за нейното точене на нокти.

И не на последно място - в случай че котката продължава да си точи ноктите и тук-там, на които не желаете, то тогава попитайте и за предлаганите препарати, които със своя характерен мирис работят отблъскващо на котката.

Както се споделя - в наши дни пазара към този момент предлага безусловно всичко, единствено би трябвало да го потърсите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР