Знаем отговора на въпроса кой управлява Русия, кой реално взема

...
Знаем отговора на въпроса кой управлява Русия, кой реално взема
Коментари Харесай

Юрий Фелщински: Решенията за войната срещу Украйна са взети от трима души - Путин, Патрушев и Бортинков

„ Знаем отговора на въпроса кой ръководи Русия, кой действително взема решенията “, съобщи в изявление за изданието ГОРДОН американският историк от съветски генезис Юрий Фелщински.

„ Знаем от думите на Путин кой е взел решенията за започване на войната (срещу Украйна – б.р) през 2014 година и за започване на войната при започване на 2022 година Тези решения са вземани от трима души: Путин, Патрушев и Бортинков. И в първия, и във втория случай. “ – разясни той.
Припомняме, Николай Патрушев е секретар на Съвета за сигурност на Руската Федерация, някогашен шеф на съветската Федерална работа за сигурност. Александър Бортников е шеф на ФСБ и непрекъснат член на Съвета на сигурност на страната.

„ Тоест (решенията вземат) президентът, който е някогашен шеф на ФСБ, секретарят на Съвета за сигурност – някогашен шеф не ФСБ и сегашният шеф на ФСБ. Тоест нямаме никакви подозрения кой ръководи Русия. “ – показва Фелщински.
Той прави паралел със структурата на ръководството по времето на Съюз на съветските социалистически републики, когато висшият орган на властта е Политбюро на Комунистическата партия на Съветския съюз– тогава също част от управническите решения са били обществени, само че е имало секретна част.

Историкът е безапелационен, че в този момент вземането на решения е затворено в кръга на хора от ФСБ. Затова счита, че хора като олигарсите братя Ковалчук и някогашния президент Дмитрий Медведев (сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия), които са доста близки до Путин, в действителност не въздействат върху вземането на управническите решения – тъй като не са от ФСБ.

Припомняме, в свое предходно изявление историкът позволи, че Путин може да приготвя нанасяне на нуклеарни удари против европейски страни от територията на Беларус, за да принуди Запада да извършва настояванията му. По думите на Фелщински са застрашени Украйна, Полша и Литва.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР