Знаем, че оризът е известен по цял свят с названието

...
Знаем, че оризът е известен по цял свят с названието
Коментари Харесай

Бързи и вкусни ястия с ориз

Знаем, че оризът е прочут по целия свят с названието си „ азиатско знамение ”. Това е супер храна, от която за нищо на света не трябва да лишаваме тялото и организма си.
Преди да се приготвите за сътворяването на кулинарни шедьоври, включващи ориз, дано изясним, че тази съставна част намира мястото си в стотици блюда. Тя способства за подготвяне на предястия, ястия и десерти. Готови ли сте да надникнете в света на кулинарните майстори?

Ето и рецептите с ориз, които ние сме ви подготвили:
Ризото Миланезе
Това е една от най-вкусните храни, които могат да бъдат поднесени на трапезата. Нужни са няколко лесни стъпки, свързани с приготвянето на ризотото. Най-напред би трябвало да загреете един литър зеленчуков бульон, който да оставите да ври на слаб огън. През това време се погрижете за останалата част от продуктите.
 Как да варим ориз вярно? Няма да повярвате какъв брой грешите! Как да варим ориз вярно? Няма да повярвате какъв брой грешите!
Оризът е типичен артикул на българската софра. Пиле с ориз и славянски гювеч са две обичайни ястия, в които доминира точно...
В друга тенджера загрейте 50 г масло и с.л. зехтин. Към тях прибавете нарязаните на ситно глава лук и скилидка чесън. Гответе, до момента в който омекнат и смесят ароматите си. Прибавете 300 г ориз и благодарение на дървена лъжица разбърквайте, тъй че да не загори.
Прибавяйте по черпак от зеленчуковия бульон, до момента в който оризът не е изцяло сварен. След като е подготвен за консумация, можете да гарнирате с пармезан и нарязан на ситно магданоз.
Пригответе се за същинска приказност от усети. Това обезпечено е най-вкусният ориз, който в миналото можете да опитате.

Пържен ориз със зеленчуци и кашу
 6 невероятни изгоди от потреблението на ориз 6 невероятни изгоди от потреблението на ориз
Oризът ocигурявa бързa и нeзaбaвнa eнeргия, рeгулирa и пoдoбрявa рaбoтaтa нa чeрвaтa, cтaбилизирa нивaтa нa зaхaр в кръвтa и зaбaвя прo...
Предлагаме да опитате един малко по-нестандартно подготвен ориз, който изрично ще ви подтикне към това да изядете цялата порция.
Най-напред си подгответе главната съставна част, а точно оризът. Едва по-късно можете да преминете към другата част. Смесете в дребна купичка няколко съществени съставки: 2 с.л. соев сос, 1 с.л. изсъхнало шери и 2 ч.л. сусамово масло. Оставете ги встрани и преминете към последваща стъпка.
Запържете нарязани на ситно морков и праз. Количествата зависят от това какъв брой порции са ви нужни. След като зеленчуците омекнат, прибавете тънко нарязано савойско зеле и счукана скилидка чесън.
Смесете приготвените към този момент зеленчуци с ориза и по-късно прибавете сместа в купичката и шепа кашу.
Насладете се на тези неповторими ястия с ориз, които сигурно ще се харесат на цялото ви семейство!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР