Знаем, че липсата на сън не е полезна за нас

...
Знаем, че липсата на сън не е полезна за нас
Коментари Харесай

„Недостатъчният сън през нощта може да доведе до риск от развитие на депресия“

Знаем, че неналичието на сън не е потребна за нас – и последната щета, която става ясно от непрекъснатото по-малко от пет часа на нощ е рискът от развиване на меланхолия.

Лошият сън постоянно е бил обсъждан като непряк резултат от психологичното заболяване, само че това ново изследване демонстрира, че връзката сред съня и психологичните болести може да е противоположната. Изследователи от University College London са анализирали данни и са разкрили, че незадоволителният сън води до появяването на депресивни признаци.

Водещият създател Одеса Хамилтън от UCL сподели: „ Имаме този сюжет с кокошка или яйце сред неоптималната дълготрайност на съня и депресията. Те постоянно се появяват по едно и също време, само че кое е първо, значително не е позволено. Използвайки генетичната предразположеност към заболявания, установихме, че сънят евентуално предшества депресивните признаци, а не противоположното. ”

За изследването откривателите са употребявали генетични и здравни данни от 7146 души, наети от британското надлъжно проучен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР