Знаем, че Бисер Петков отговаря за много чувствителна област, която

...
Знаем, че Бисер Петков отговаря за много чувствителна област, която
Коментари Харесай

Емил Радев: Оставката на министър Петков е заради забавяне на социалните реформи

„ Знаем, че Бисер Петков дава отговор за доста сензитивна област, която е приоритет за държавното управление и за която се отделят доста средства от страната, а промените в тази сфера не вървят бързо. Това докара до неговата оставка “, съобщи евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев пред БТВ.

Радев разяснява и избора на нов основен прокурор, както и изявлението на премиера Борисов, че би предпочел него като претендент за този пост.

„ Премиерът не искаше политическа кандидатура за този пост ”, сподели Радев, който е безапелационен, че никой не е приказвал с него да се включи в конкуренцията за нов Обвинител №1.

„ Цялата процедура за избор на основен прокурор мина транспарантно за цялото общество ”, счита евродепутатът, който отбелязва, че в някои страни тази служба се заема със заповед на правосъдния министър.

Процедурата е била транспарантна и е била направена съгласно признатите промени на Конституцията, които са били подкрепени и от част от тези, които сега стачкуват против избора на Иван Гешев като Христо Иванов, който по това време е бил правосъден министър, сподели Радев.

Евродепутатът не счита, че би трябвало да има нова промяна и това не е закон, който би трябвало да се трансформира на шест месеца.

Емил Радев чака европейският мониторинг във връзка с правораздаването и вътрешния ред да падне, тъй като съгласно последния отчет от Брюксел са изпълнени всички 18 сложени задания в тази сфера. Според него не може да се приказва за проведена престъпност след резултатите реализирани от началото на мониторинговия отчет.

„ Има единогласие по въпроса за отпадането на мониторинга от страна на Европейски Съюз “, счита Радев, който означи, че от българските евродепутати единствено Елена Йончева е изразила запаси по въпроса. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР