Знаех много добре, че присъствам в папката на Росен Желязков

...
Знаех много добре, че присъствам в папката на Росен Желязков
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ако кабинетът мине, може да се окажем камикадзета

" Знаех доста добре, че участвам в досието на Росен Желязков да бъда министър на енергетиката. С мен персонално приказва Бойко Борисов за това. Съгласих се да бъда министър в иден кабинет.Това е същински кабинет, който в случай че на следващия ден мине в пленарна зала, може да се окажем камикадзета – може да бъдем определени с малко болшинство, без да знаем с какъв брой време разполагаме. Ако ме сменят до на следващия ден и не бъда министър, няма да има проблем за мен ".

Това сподели в ефира на БТВ Делян Добрев от ГЕРБ.

" Вижте, в случай че някой каже махате Делян Добрев, с цел да ви подкрепим кабинета, аз самичък ще се махна, тъй като сме в такава обстановка, че е значимо да има кабинет. Имаме доста работа по значими върпоси и тя би трябвало да продължи. Стратигическите ни цели ще бъдат по-лесно постижими, в случай че имаме постоянен кабинет ", сподели той.

" Защо ние не преговаряме с останалите партии ли, ние в действителност имаме преговорен екип и ясно разбрахме, че останалите партии не желаят да влизат в коалиция с нас. И не, не се опасявам да бъда министър тъкмо в този кабинет. Колкото и какъвто и да е хоризонтът на това държавно управление, то все ще успее да свърши работа ", счита Добрев.

" За да запазя положителния звук, аз няма да ви дам в този момент образец за търговия на депутати. Ние не вършим по този начин. За нас, както и за ПП-ДБ, са най-важни еврозоната и Шенген. Колегите дано да ни поддържат, задоволителни са 10 депутати да гласоподават за нас. Борисов постъпи държавнически преди една година като поддържа мандат на втората партия. Сега е редно Продължаваме промяната-Демократична България да проявят схващане и да поддържат кабинета. Не апелирам никой за съдействие, просто се надявам и те да имат държавническо държание. Защото те са партията, която има същите стратегически цели като нас ". изясни той.

" С Движение за права и свободи не ни стигат гласовете, по тази причина няма по какъв начин да съставим кабинет ", акцентира той.

И добави: " Ние търсим по-широка поддръжка. Не че им има нещо на Движение за права и свободи ".

" Утре ще стане ясно всичко. Излъчихме кабинет напълно от ярки политически фигури на ГЕРБ. Нали не виждате на никое място хора на Движение за права и свободи. От Движение за права и свободи желаят просто да има постоянен кабинет ", разгласи Добрев.

" Според мен всички министри са подбрани персонално от Бойко Борисов, а не от Делян Пеевски ", акцентира той.

" Нямам никаква визия за това дали има връзка сред Калин Стоянов и Делян Пеевски, казусът с него стана поради Кирил Петков, тъй като Стоянов не искаше да назначи човек на Петков ", счита той. И добави, че в случай че вътрешният министър Стоянов е бил назначил върпосния човек, нямаше да има никакви проблеми и нямаше да знаем за пачките и схемите.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР