Знае ли бившата секретарка на Христо Иванов и настоящ министър

...
Знае ли бившата секретарка на Христо Иванов и настоящ министър
Коментари Харесай

Защо секретарката Надя блокира процедурата за отстраняване на Гешев

Знае ли някогашната секретарка на Христо Иванов и сегашен министър на правораздаването какво желае – отстраняването от поста на Гешев или бетонирането му.

Надежда Йорданова апелира пред Върховния административен съд отхвърли на Висшия правосъден съвет (ВСС) да прегледа всички случаи, които тя сочи в настояването за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Тя не е съгласна, че са отхвърлени четири (три отчасти и едно напълно) от нейните по този начин наречени „ учредения “.

„ На процедура с това Йорданова блокира процедурата за предварително освобождение на Гешев, която тя самата стартира. Целта ѝ е ясна – да чака до есента избора на нов състав на Висш съдебен съвет “, разяснява „ Труд “, базирайки се на източник, осведомен с работата на съвета.

Той изясни, че няма по какъв начин на 4 май Пленумът на Висш съдебен съвет да стартира разглеждане всъщност на настояването на Йорданова, защото то е обект на висящо дело във Върховен административен съд.

На същото съвещание ще би трябвало да се реши и по какъв начин да се подходи с настояването на Янаки Стоилов за премахване на Гешев, което е от предишното лято, главно е на вестникарски отрязъци и бе добавено към настояването на министърката от „ Да, България “.

Във вчерашната тъжба до Върховен административен съд на Йорданова, която е някогашна секретарка на Христо Иванов, се набива на очи една повтаряна вече100 пъти от нея фактическа неточност – че настояването за имунитета на Елена Йончева до Европейския парламент е на Гешев. А факт е, че това искане е изпратено от предходния основен прокурор Сотир Цацаров
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР