Значително е намалял потокът от гърци, които пътуват до България,

...
Значително е намалял потокът от гърци, които пътуват до България,
Коментари Харесай

Все по-малко гърци пазаруват у нас заради увеличените цени

Значително е намалял потокът от гърци, които пътуват до България, с цел да пазарят, демонстрират наблюденията на локалните търговци в Сандански. Причината е в нарастването на цените на стоките у нас и изравняването им с тези в южната ни съседка.

Панайотис е от Кавала. Избрал е да прекара Великден дружно със фамилията си в Сандански. Разказва ни, че тази година ще се въздържа от покупки поради високите цени на стоките в комерсиалните обекти.

" Очаквахме да е по-евтино тук, тъй като има огромна разлика в приходите ни. Виждам, че са изкуствено повишени цените на всички артикули ", споделя той.

" Единственото по-евтино тук е цената на горивото спрямо Гърция ".

Според клиентите от южната ни съседка, най-голямо нарастване има в цената на млечните артикули. В магазин за хранителни артикули в Сандански, цената на кашкавала доближава до 26 лв. на кг.

" Идват доста дребен брой гърци, които най-вече минават единствено да попитат като цени, като наблюдаване какво имаме във витрината, и си взимат една вода и си излизат. В момента мъчно можем да ги накараме да си купят нещо ", споделя Петър Гроздилов, търговец.

" Масово гърците, каквито бяха преди години, ги няма. Без да пресилвам, преди години бях преброил 70 рейса, които запълваха всяка свободна улица тук, в централната част ", споделя Георги Кунчев от Сандански.

Българска национална телевизия: А в този момент какъв брой са рейсовете, в случай че създадем някакво съпоставяне?

– Два-три.

А хотелиерите в Сандански са принудени да оферират по-изгодни предложения, с цел да задържат дребното останали туристи от Гърция.

Вижте още в репортажа на Аксения Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР