Значителен брой реконструкции и разширения на производствени и логистични бази

...
Значителен брой реконструкции и разширения на производствени и логистични бази
Коментари Харесай

Нова посока за пазара на индустриални имоти у нас

Значителен брой реконструкции и разширения на индустриални и логистични бази белязаха пазара на индустриални парцели у нас през 2017 година Основната причина за експанзията е нуждата от нови индустриални площи, заради разгръщане на активността на фирмите вложители. Това принуждава бизнесмените, планиращи по-мащабни планове, да се насочват към площи, позволяващи бъдещо уголемение, сочи разбор на Корект Проект, компания, отдадена на ръководството, консултантските услуги и цялостното обслужване на строително-инвестиционни планове.

„ Компаниите, които преди 3-4 години са стъпили на българския пазар, към този момент търсят нови индустриални площи с помощта на положителното си развиване. За тази цел постоянно сплотяват няколко прилежащи имота, където построяват разширенията ”, разяснява Димитър Недев, шеф на Корект Проект. „ Въпреки дейния пазар и динамичното развиване на производството огромна спънка пред вложителите остава намирането на работна ръка ”, добави Недев.

По думите му при производството и строителството към този момент се усеща дефицита на работна мощ, а задълбочаването на казуса ще се отрази във всички браншове.

„ Облекчаването на визовите режими ще улесни внасянето на работна ръка от чужбина, защото човешкият запас у нас към този момент се оказва непълен, с цел да покрие потребностите на бизнеса ”, разяснява още Недев.

Надграждането върху съществуващи здания има съществени преимущества, показват още от компанията. Инвеститорите, които избират да строят допълнения към базите си се възползват от към този момент обезпечения ток, вода и всички информационни връзки.

„ Старите уреди разполагат с Разрешение за прилагане Акт16, което в допълнение улеснява административните действия ”, сподели Димитър Недев.

Строителните работи по време на работещо произвеждане се оказват най-сериозното предизвикателство, прецизират от компанията. Възложителите са изключително прецизни при планирането на бюджета и графика на реконструкцията, с цел да се избегнат забавяния със периодите и загуби за компанията.

„ Правилното обмисляне на строителството има основно значение, с цел да не се нарушава настоящото осъществяване на работата в обектите. В взаимозависимост от сферата на производството е допустимо даже шумът и вибрациите от градежа да навредят на част от техниката ”, споделя Недев.

От Корект Проект чакат наклонността да се задържи и през 2018 година, с помощта на икономическата картина у нас, с което да се обезпечи и постоянен ритъм на развиване на пазара на индустриални площи. Разрастването на производството и логистиката ще се движи редом с обособяването на нови индустриални зони към огромните градове, с които ще се обезпечат нови имоти за бизнесмените, предвиждат специалистите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР