Значението на пътя Русе – Велико Търново за свързаността на

...
Значението на пътя Русе – Велико Търново за свързаността на
Коментари Харесай

Свищовлии се ожалиха пред депутата Весела Лечева от лошо планирано трасе на магистралата Русе-Велико Търново

Значението на пътя Русе – Велико Търново за свързаността на Свищов с други обитаеми места обсъждаха на среща жителите на крайдунавския град с народния представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева.

Бъдещото трасе на автомагистралата беше измежду значимите тематики, от които хората се вълнуваха. За заплахата недобре планувано трасе да изолира община Свищов от комфортни връзки с регионалните градове Русе, Плевен и Велико Търново алармираха те. Дали пътят ще минава покрай селата Страхилово и Павел и дали са планувани връзки към общинския център попитаха присъстващите. Те упорстват да се вземат поради опасенията им, когато се приема окончателното решение за трасето на автомагистралата.

Още въпроси сложиха присъстващите на срещата с народния представител от „ Българска социалистическа партия за България “.

Село Хаджидимитрово е без тръбопровод, алармираха локалните поданици. Недостигът на питейна вода е сериозен проблем, а селото е на воден режим от години. За понижаване загубите на вода е планиран нов тръбопровод, само че строителство по този начин и не стартира.

На срещата участва и пенсионирана учителка с над 35 години стаж в системата на националната култура. Тя уточни, че пенсията й е 200 лв. и е много по-малка от пенсиите на нейни сътрудници, които се пенсионират в този момент. Педагогът уточни, че сходна е ориста на десетки нейни сътрудници и възрастни хора, които едвам свързват двата края.

„ Това е една голяма неправда. Ако двама учители, да вземем за пример са се пенсионирали преди 2000 година и по-късно разликата в пенсиите им е доста огромна – 200 лв.. Това се дължи на междинния застрахователен приход. Тази неправда обрича възрастните хора да живеят в едни доста сложни условия. В Алтернативния бюджет на Българска социалистическа партия ние заложихме преизчисляване на пенсите за равнене на старите и новите пенсии. Предстои гласуването на второ четене на закона за държавния бюджет за 2018г., където още веднъж ще го предложим преизчисляване на пенсиите “, уточни Весела Лечева.

Тя напомни, че само при ръководството на Българска социалистическа партия през 2008г. е имало преизчисляване на така наречен остарели пенсии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР