Змийско кълбо от обвързаности и интереси на две дами започна

...
Змийско кълбо от обвързаности и интереси на две дами започна
Коментари Харесай

Ивет Добромирова и метресата на Божков Лилана са били в комбина за изпълнение на мръсни поръчки за фалиране на бизнеси и очернящи кампании

Змийско кълбо от обвързаности и ползи на две дами стартира да се разплита около арестите на Васил Божков и наркомана Кристиан Николов, умъртвил журналиста Милен Цветков с колата си точно на Великден.

Близката до Васил Божков певица Лилана, чието същинско име е Лиляна Деанова, е първа другарка на роднината на килъра на журналиста - Ивет Добромирова, която се прочу като флагман на "Протестна мрежа " и "умните и красивите " от митингите през 2013 и 2014 година

Двете са директно забъркани в офанзивите против въвеждането на тол системата в България поради персонални ползи.

Лилана е съосновател на едно от обединяванията, кандидатствали за публичната поръчка за планиране, създаване и въвеждане на електронната система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа. Това е "Телетол ", в което влиза и нейната компания "Нованор ".

Мъжът на Ивет Добромирова - Румен Петров, който е и брат на водещия от Българска национална телевизия Бойко Василев, пък е работил посредством адвокатската си адвокатска фирма за ползите на чешкия претендент за основаването на тол системата "Толлнет ". Адвокатът от същата адвокатска фирма Милен Шопов е бранител на някои от задържаните лица около разплитането на аферите на избягалия в Дубай предприемач Васил Божков с 11 обвинявания.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници.

Опитът на обединяването на Лилана да докопа парите за тол системата е причина за помията, която се изля против спечелилата австрийска компания "Капш ". Очернящите публикации могат редовно да бъдат проследени в уеб страниците и на двете - за подправени вести на Ивет Добромирова "Терминал 3 ", препечатвани по-късно от уеб страницата на Лилана "Obshtestvo.net ", и противоположното. Според осведомени цялата мръсна акция е била финансирана точно от Васил Божков.

Опитът за тежък бойкот против въвеждането на тол системата у нас продължи и с жалбата до Европейската комисия и прокуратурата за корист с власт, корист с власт и подозрения за обири и корупция против шефовете на Агенцията "Пътна инфраструктура " и министерството на районното развиване, подадена точно от компанията на тъй наречените Лилана "Телетол ".

Именно общите им ползи към въвеждане на електронната система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа става причина за доближаването на Лилана и Ивет Добромирова, както и за стесняването на контактите на "умната и красивата " с Васил Божков. А фотографията, която ПИК разгласява, свидетелства за околните контакти на двете дами. На нея още са съдружникът на Лилана и брачният партньор на Ивет.

Ивет брани с необикновен възторг майката на наркомана, умъртвил Милен Цветков - Десислава Пешева-Николова, тъй като нейната сестра е омъжена за брата на богатата бизнес дама и съдружничка на различен задържан необут - алкохолния крал Миню Стайков. Покрай нея Добромирова става близка и с този предприемач и даже работи за него. Оказва се, че нейният мъж пък посредством адвокатската си адвокатска фирма брани обвинените по делата на Васил Божков.

Змийското кълбо от обвързаности с едри предприемачи, упрекнати в съществени закононарушения, стартира да се разплита през вчерашния ден, когато стана прочут фактът, че Лилана е задържана и ще й се желае непрекъснато задържане за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално асимилиране на европейски средства по стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “.

При осъществените дейности по следствието от следователи от отдел „ Следствен “ при Специализираната прокуратура са конфискувани сървъри, компютри и други доказателства за незаконната активност.

Според събраните доказателства групата е работила от 2016 година Няколко компании, следени от Лилана, множеството от които без действителна стопанска активност, са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на еднакъв програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина - което също не е осъществявало комерсиална активност.

Реално софтуерът е бил добит с финансиране по европрограмата от настоящо българско сдружение, което го е предоставило за „ прилагане “ на разследваните компании.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР