Змия, виеща се около златна пръчка с крила и под

...
Змия, виеща се около златна пръчка с крила и под
Коментари Харесай

Свети пророк Аарон контролирал катаклизмите с магически жезъл

Змия, виеща се към златна пръчка с крила и под идеална сфера. Това е тайнствен знак, действителен от незапомнени времена. Тайнственият скиптър се назовава Кадуцей и участва в доста религии. Той е знак на месопотамския господ Нинута, на египетския господ Анубис, на гръцкия Хермес, на тракийския Дионисий. В будизма този знак е тясно обвързван с йогата и медитацията. Змията там е разпозната с силата, съсредоточена в основата на човешкия гръбнак. Там тя лежи, навита три и половина пъти и пробужда биоенергията на индивида, наречена кундалини. Счита се, че подобен скиптър е имал и Аарон, братът на Моисей. Като този артефакт безрезултатно се търси към този момент от хиляди години.
 Еврейските вождове поставят жезлите си в Скинията.
Еврейските вождове поставят жезлите си в Скинията,  bg.ellas-cookies.com

Свети оракул Аарон е бил първият първосвещеник на еврейския народ. Той е по-голям брат и съмишленик на свети оракул Моисей Боговидец, който съпровожда по време на Изхода на евреите от Египет. Отричайки съществуването или най-малко величието на Йехова, фараонът провокирал Моисей и Аарон да покажат силата на този Бог. „ Тогава Моисей и Аарон влязоха при Фараона и направиха, както заповяда Господ; Аарон хвърли жезъла си пред Фараона и чиновниците му, и жезълът стана на змия. (Изход 7:10)

С този скиптър Аарон съгласно преданието можел да предизвиква разнообразни катаклизми, а също и да ги управлява, т.е. да ги приключва. С него Аарон направил три от седемте санкции, сполетели Египет. Заради отхвърли на фараона да освободи еврейския народ той трансформирал водата в кръв, провокирал нашествието на жаби, а след това и нашествието на мухи.
 
 Аарон трансформира водата в кръв.,  
Аарон трансформира водата в кръв, thoughtco.com

Друга история на тайнствения скиптър е обвързвана с спора сред юдеите, който се случил по време на 40-годишното им скитничество в пустинята. Тогава представителите на 12-те рода влезнали в яростен спор. Те били недоволни, че левитите (първосвещениците) били единствено от рода на Моисей и Аарон и единствено те имали право да служат на Бога. Ето за какво в един миг другите родове предявили искания към тази привилегия. За да разрешат разногласието, те прибегнали до Божия съд, като положили през нощта жезлите си в скинията (сглобяем храм, сходен на шатра - б.р.). На сутринта Йехова дал съдбоносен знак: жезълът на Аарон бил затрупан с листа, цветя и плодове от бадеми. Това знамение било последното доказателство за избраността на левитите.(Числа, 17: 2-10). Къде е жезълът на Аарон, обаче и до през днешния ден остава мистерия. Старо знамение реди, че той ще се откри, когато един ден се открие гробницата на Аарон. Изследователи акцентират, че това може да се случи и в случай че се открие кивотът. В ковчега се пазели освен каменните скрижали с десетте Божи заповеди, само че също по този начин и жезълът на Аарон, написа " Телеграф ".
 Жезълът участва и в герба на финландския град Яйваскила.  Жезълът участва и в герба на финландския град Яйваскила. bg.ellas-cookies.com
Слагат признака на гербове

В християнството жезълът на Аарон се трансформира в признак на София Мъдрост Божия. Нейната икона с кадуцея може да се види в православната иконография. Седейки на златния престол, София го държи в дясната си ръка. Тълкува се като знак на ножа, с който се разрязва просфорът, което пък от своя страна символизира разсичането на тялото на Агнеца Христос. Също по този начин това е знак на Неговата гибел на Голгота. И по тъкмо – на копието, с което римският войник Лонгин пробожда разпнатия Иисус. Патериците на православните и католическите епископи също наподобяват този скиптър.

В актуалния свят кадуцея т се употребява постоянно като лого на комерсиалните и индустриалните камари на доста страни по света. Той е включен в емблемите на арбитражните съдилища и Федералната митническа работа на Русия, както и в здравната работа на американската войска. Жезълът участва и в герба на финландския град Яйваскила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР