Злоупотребата със санкции от страна на САЩ, особено срещу Русия,

...
Злоупотребата със санкции от страна на САЩ, особено срещу Русия,
Коментари Харесай

Ню Йорк Пост: Антируските санкции на САЩ водят до отслабване на долара

Злоупотребата със наказания от страна на Съединени американски щати, изключително против Русия, води до понижаване на доверието в $ и намаляване на позицията му като съществена валута за разплащания и запаси по света. Това написа колумнистът на " Ню Йорк Пост " Джей Нюман.

Нюман отбелязва, че повече от 100 страни по света - повече от половината от тези на Земята - не са се включили към антируските наказания и не престават да вършат бизнес с Москва. Тъй като достъпът до доларови транзакции за Руската федерация към този момент е стеснен, такива страни търсят други способи за разплащания, най-вече в национални валути, което води до понижаване на ролята на $.

Освен това, показва наблюдаващият, потреблението на щатския $ и неговата финансова система като икономическо оръжие накара доста страни да се замислят за личната си накърнимост към сходни ограничения и да стартират да търсят способи да се защитят от тях. Най-очевидният от тях, прибавя той, е да се понижи зависимостта от $ и финансовата система на Съединени американски щати.

„ Отказът от $ ще бъде най-силният удар върху интернационалната позиция на Съединените щати. Времето, когато може безкрайно да се печатат пари, ще свърши и ние към този момент няма да можем да купуваме непознати артикули на ниска цена “, показва Нюман.

За да усъвършенства вероятностите пред $, Нюман предлага да се понижи броят на страните, с които Съединени американски щати са в борба, както и да почисти личната си стопанска система, изключително във връзка с държавния дълг. „ Време е да се научите да живеете съгласно опциите си “, акцентира той.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР