Златото в понеделник поскъпва поради отслабването на долара, което се

...
Златото в понеделник поскъпва поради отслабването на долара, което се
Коментари Харесай

Златото поскъпва


Златото в понеделник нараства заради отслабването на $, което се дължи на спада на световните търговски опасности, сочат данните от търговията.
Цената на априлския фючърс за златото на Comex се усилва с 4,45 $, или с 0,34 % до 1326,45 $ за тройунция. Цената на мартенския фючърс за среброто нараства с 0,25 % - до 15,783 $ за унция.
Индексът на $ (курсът на $ в кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) спада с 0,11 % до 96,8 пункта. Отслабването на $ се отразява положително на цената на златото, което следователно става по-евтино за вложителите, притежаващи непозната валута.
В основата е намаляването на рисковете към комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай. В Пекин на 14 и 15 февруари се състоя следващия стадий от договарянията сред делегациите на двете страни освен това на високо равнище.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в петък, че договарянията с Китай вървят " изключително добре ", като двете страни са покрай реализиране на комерсиална договорка. На специфична конференция в Розовата градина на Белия дом той означи: " За мен ще бъде чест да отстрани митническите цени, в случай че можем да сключим договорка. Ние сме доста по-близо, от когато и да било, да имаме действителна комерсиална договорка с Китай ".

Разбира се, специалистите означават, че въпреки всичко до постигането на последна договорка следва да се свърши още доста работа. Преди това, през предходната седмица американският президент заяви, че крайната дата от 1 март за покачването на митата за китайските артикули на стойност 200 милиарда $ може да бъде изтеглена.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР