Златото умерено поевтинява в четвъртък сутринта, търгувайки се малко под

...
Златото умерено поевтинява в четвъртък сутринта, търгувайки се малко под
Коментари Харесай

Златото поевтинява, но остава доста над $2000 за тройунция

Златото умерено поевтинява в четвъртък сутринта, търгувайки се малко под $2030 за тройунция. Цената пада като част от техническа промяна и на фона на укрепителен $, до момента в който главните фактори не престават да поддържат котировките на благородния метал.

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намали с 4,2 $, или с 0,21%, до 2031,4 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се продава по 2013,54 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Майските фючърси за среброто в това време поевтиняха с 0,14% до 25,003 $ за унция.

В четвъртък сутринта цената на златото се намалява след няколко дни на солидно повишаване. През предходните три търговски сесии златото е поскъпнало с 3,4%. Подкрепящи фактори бяха геополитическите и стопански опасности, които обичайно усилват търсенето на надеждни активи.

Подкрепи търсенето на благородния метал и отрицателната статистика от Съединени американски щати. Така да вземем за пример показателят на бизнес интензивността в бранша на услугите в Съединени американски щати (Services ISM) през март падна до 51,2% от 55,1% през февруари. Експертите чакаха спад до едвам 54,5%. Статистиката на пазара на труда също се оказа по-лоша от предстоящото: броят на отворените свободни работни места на пазара на труда (JOLTS) през февруари спадна повече от предстоящото.

Укрепването на $ също способства за коригиращия спад в четвъртък. Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) нараства с 0,16%, до 102,01 пункта. Поскъпването на $ прави златото по-малко налично за закупуване от притежаващите други валути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР