Златото бележи забележителен възход през цялата 2024 г., като от

...
Златото бележи забележителен възход през цялата 2024 г., като от
Коментари Харесай

Защо пътят на златото до $2,700 остава непроменен, въпреки скорошния спад

Златото бележи незабравим напредък през цялата 2024 година, като от декември миналата година насам непрекъснато доближава нови исторически върхове.

През последните дни обаче то означи лек спад . Въпреки този краткотраен спад анализаторите остават уверени в неговия капацитет, като поддържат целева цена от $2,700 до края на 2024 година

По-рано този месец златото претърпя забележителен спад в цената си, като все още на писане на публикацията (1 май) се колебае малко под границата от $2,300, която поддържаше в продължение на няколко седмици. Независимо от това главните фактори, обуславящи триумфа на златото през тази година, допускат, че възходът му евентуално ще продължи.

Въпреки че и златото, и Биткойн се обрисуват като значими активи през 2024 година, аргументите за тяхната значителност се разграничават. Макар неотдавнашните корекции, които понижиха част от облагите им, и двата актива вдъхват оптимизъм за бъдещото си показване с напредването на годината.

Според някои специалисти макар неотдавнашните съмнения при цената на златото, то остава на път да реализира плануваната цел от $2,700 до края на годината. Продължаващото придобиване на злато от централните банки е основен фактор, който ускорява упованията за представянето му през 2024 година

Устойчивото търсене на злато от Китай и други източни страни се чака да продължи да покачва цената му. Освен това развиването на лихвените проценти, изключително евентуалните понижения от страна на Федералния запас, може да окаже въздействие върху цените на благородният метал, като евентуално ускори статута му на сигурен актив на фона на опасенията за инфлация.

Старши шефът по бизнес развиване в APMEX Патрик Ип да вземем за пример съобщи пред CBS News, че чака активът да доближи $2,600 до края на годината:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР