Златоград подаде проекти за саниране на 49 многофамилни сгради пред

...
Златоград подаде проекти за саниране на 49 многофамилни сгради пред
Коментари Харесай

Златоград подаде 49 сгради за саниране по ОПРР за 5 млн. лв.

Златоград подаде планове за саниране на 49 многофамилни здания пред Оперативна програма „ Региони в напредък “. Исканата сума е в размер на 5 153 271 лева като единствено една от постройките е общинска – със обществено предопределение, всички други са частни, оповестяват от локалната админстрация.
Многофамилните къщи и блокове са комбинирани в пет планови оферти, всяко с обособена сума и акроним.
Досега по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания в Златоград са актуализирани и санирани 7 блока с над 36 жилища в интервала 2015-2017 година
По Оперативна програма „ Региони в напредък “ са санирани общо 13 здания, от които 4 публични и 9 многофамилни.
За жилищните здания има условие към компаниите да ги боядисват в три цвята – главно бял и спомагателни тютюнев и кафяв, като на възрожденските къщи.
„ След сполучливото осъществяване на планове за енергийна успеваемост ползата измежду жителите към тези стратегии набъбна доста. В резултат на осведомителните разяснителни акции, извършени през месец ноември 2017 година и януари 2018 година, в Общинска администрация – Златоград, бяха подадени заявки за интерес и финансова помощ от нови 48 сдружения на притежатели на многофамилни жилищни здания. След осъществена преценка за допустимост на постройките и показване на настоящи обследвания от притежателите, Община Златоград сътвори планове за кандидатстване по процедура „ Енергийна успеваемост в периферните региони - 2” на Оперативна програма „ Региони в напредък “, споделиха от локалната администрация.
От общината прецизират, че плановите оферти са в стадий на оценка и утвърждение от Министерство на районното развиване и благоустройство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР