Златоград. Кметът на община Златоград, лауреат в конкурс Екообщина 2017“

...
Златоград. Кметът на община Златоград, лауреат в конкурс Екообщина 2017“
Коментари Харесай

Смолян: Кметът на Златоград Мирослав Янчев представи системата за разделно събиране на отпадъците в общината на събитие, част от конкурса „Екообщина 2018“

Златоград. Кметът на община Златоград, лауреат в конкурс „ Екообщина 2017 “ в категория „ Устойчиво ръководство на боклуци “, показа системата за разделно събиране на отпадъците в общината на събитие „ Устойчиво ръководство на битовите боклуци – от разделното събиране до икономическото и енергийното им оползотворяване ”, което е част от състезанието „ Екообщина 2018 “, оповестиха от пресцентъра на Общината .
Системата за разделно събиране на боклуци започва през 2016 година, с поетапно прекосяване от смесена система към система за разделно събиране на отпадъците от вида „ От врата на врата “. Бе извършена и дейна осведомителна политика. Резултатите са фрапантно понижаване на количеството битови боклуци, депонирани на Регионалното хранилище. Добрите резултати са реализирани с помощта на реализирането на осведомителни акции за отговорно отношение към ръководството на отпадъците и недопускане на нерегламентираното им неутрализиране. Ангажирането на жителите в годишните общински доброволчески начинания за разчистване на околната среда е също основно.
Домакин на събитието беше Н. Пр. Ерик Льобедел, дипломат на Франция в България, който приветства участниците в мероприятието, акцентира значимостта от обмяната на опит сред двете страни и съобщи задоволството си от дейните дейности на двете страни в тази посока.. Гост на събитието бе Николай Кънчев, зам.-министър на околната среда и водите. Семинарът бе открит от Пиер Галио, началник на отдел „ Потребление и предварителна защита “, Агенция за околна среда и надзор върху силата (ADEME).
Над 60 представители на локалната власт и сътрудници на ЕКООБЩИНА разискаха дружно с френски специалисти ръководството на боклуци и показаха своя опит в предварителната защита, като обмениха скъпо ноу-хау в региона на разделното събиране и депониране на битови боклуци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР