Златните рибки са украса за всеки дом и затова са

...
Златните рибки са украса за всеки дом и затова са
Коментари Харесай

Как да разберем дали златната рибка се нуждае от кислород

Златните рибки са декорация за всеки дом и по тази причина са измежду желаните от феновете на аквариумни рибки. Красивите им воали работят успокояващо и са приятност за окото. Но по какъв начин да разберем дали златната рибка получава задоволително О2 или се нуждае от повече от това, което получава?

Кислородът е нужен на златните рибки, с цел да оцеляват и в случай че не го получават задоволително, те ще са живи, само че няма да се усещат добре и даже могат да се разболеят. Затова е значимо златната рибка да получава задоволително О2. Една от аргументите за неналичието на задоволително О2 е в случай че рибката е надраснала размера на аквариума си или в случай че има прекомерно доста риби в аквариум, който не е задоволителен за тях.

Застанете до аквариума, когато рибата ви е дейна, и я наблюдавайте известно време. Ако златната рибка има обезверена потребност от О2, тя непрекъснато ще се издига до повърхността на водата и ще се демонстрира над нея, с цел да вдиша малко въздух. Това ще се повтаря неведнъж.

 Златна Рибка

Вземете пластмасова лъжица и доста деликатно разбъркайте водата. Изчакайте водата да се успокои и още веднъж наблюдавайте златната рибка. Ако след разбъркването на водата с лъжица рибката спре да се издига към повърхността и да вдишва, би трябвало да ѝ осигурите повече О2 с спомагателна помпа. Добро решение би било и да промените аквариума с по-голям, това сигурно ще се отрази добре на златната рибка.

Освен че златната рибка е добре да има задоволително О2, би трябвало да сте наясно, че тя мъчно се схваща с други типове рибки - т.е. най-хубавото решение е да отглеждате няколко златни рибки дружно. Ако гледате златната рибка с тропически рибки, които са топлолюбиви, ще би трябвало да увеличите температурата на водата. Това незабавно ще се отрази зле на златната рибка, защото ще утежни здравето ѝ.

Не е добра концепция да отглеждате златни рибки с по-дребни рибки, защото макар положителния си темперамент сега, в който златната рибка види по-малък собствен другар, тя незабавно ще го одобри за плячка и ще го нападна.

 Аквариуми

Воалите на златните рибки могат да накарат някои по-дребни типове рибки да ги нападат и да отхапват части от красивите плавници. Златните рибки могат да се защитят единствено като изядат натрапника, който скапва външния им тип и може да инфектира плавниците им.

Прочетете още за храненето на златните рибки и какъв брой дълго живеят те.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР