Зинедин Зидан вече не е треньор на Реал Мадрид. Французинът

...
Зинедин Зидан вече не е треньор на Реал Мадрид. Французинът
Коментари Харесай

Зидан напусна "Реал" Мадрид

Зинедин Зидан към този момент не е треньор на " Реал " Мадрид. Французинът свика изключителна конференция, на която разгласи, че си потегля от клуба единствено пет дни, откакто завоюва трети следващ трофей в Шампионската лига.

45-годишният експерт стана треньор на Белия балет през януари 2016 година когато размени уволнения Рафаел Бенитес. За две години и половина отпред на Кралския клуб, Зидан записа 105 победи, 28 равенства и 16 загуби. Под негово управление тимът завоюва девет трофея, измежду които и купата в Ла Лига, и влезе в историята с три следващи триумфа в най-комерсиалния футболен шампионат.

3 years of Zinedine Zidane:

He won 9/13 trophies available to him!

UEFA Champions League
FIFA Club World Cup
UEFA Super Cup
La Liga
Supercopa

Including a 70% match win rate

3 consecutive Champions League wins pic.twitter.com/Apy0mCSFvD
— Ali (@RoyMustang786) May 31, 2018

" Взех решение да си потегли от " Реал ". Моментът може да се коства чудноват на мнозина, само че тимът има потребност от промени, с цел да продължи да побеждава. Необходими са нови треньорски решения и по тази причина напущам. " Реал " ми даде всичко и ще продължа да съм наоколо. Сега би трябвало някой, който да желае повече и повече от играчите. Аз не мога да желая това от тях, след това, което постигнахме. ", сподели Зидан на брифинга.

Президентът на клуба Флорентино Перес остана шокиран от решението на Зидан.

" След успеха в Шампионската лига това решение е ненадейно за нас, само че ние можем единствено да го приемем с почитание. За мен беше огромен удар, когато научих желанията на Зинедин. Исках да го разубедя, само че той беше неотстъпчив. Благодаря му за всичко, което направи за " Реал ". Заслужил си е почивката ", разяснява Перес.

Решението му да не води " Реал " през идващия сезон изненада целия футболен свят. Според медиите в Испания краткотрайно отпред на отбора ще застане Хосе Мария Гутиерес - Гути.



Очаквайте детайлности!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР