Зимоустойчивите рози са идеални за градинари, които обичат рози, но

...
Зимоустойчивите рози са идеални за градинари, които обичат рози, но
Коментари Харесай

Как правилно да зазимим розите

Зимоустойчивите рози са идеални за градинари, които обичат рози, само че не желаят да обезпечат огромна зимна отбрана.

Пригответе се за зимата

Зимуването включва освен това от просто покриване на рози с мулч. Колкото по -здрава е розата, толкоз по -добре ще може да издържи студа и да предотврати заболяванията, тъй че е значимо да се грижите вярно за вашата роза през целия сезон, а освен когато застуди.

Зазимете розите си, като добавите 10 см пласт мулч, с цел да изолирате розите по време на евентуалните студове.

Имайте поради, че вашата цел е да предотвратите заледяване и топене на розовия шубрак. Защитата на розите от най -студените, най -ветровити месеци на зимата е от първостепенно значение за триумфа на идващия сезон! Действието ви в този момент ще ви възнагради напролет и лятото с красиви цъфтежи върху здрави стебла!

Ако решите да зазимите розите си, получете съвет от локалното розово общество по отношение на това какво се практикува във вашия регион.

1. Хилиране

Натрупайте рохкава почва към основата на растението. Не изстъргвайте почвата от покрайнината на растението, по -скоро сложете спомагателна почва. Почвата би трябвало да покрива центъра на розата и да образува могила най -малко 30 см висока и необятна. След като „ хилирате “ розите си, покрийте почвените могили с мулч като плява и елови клони.

2. Розови шишарки

Не забравяйте да следвате тези инструкции деликатно, защото розовите шишарки би трябвало да се употребяват вярно, с цел да се избегнат повреди.
 Маймунa хвърли тухла на улица в Индия, няма да повярвате какво последва Маймунa хвърли тухла на улица в Индия, няма да повярвате какво последва
В индийския град Делхи тухла, хвърлена от маймуна, умъртви мъж, заяви Daily Mail. Както откри полицията, това се е случило, когато май...

Има доста разнообразни варианти за закупуване на розови шишарки.

Първо, не покривайте растенията прекомерно рано. Когато употребявате розови шишарки от стиропор, шишарките би трябвало да бъдат добре проветрени, тъй че топлината да не се натрупва от вътрешната страна през по -слънчевите зимни дни.

Преди да поставите конуса върху розата, насипвайте почвата към основата на розата (ако се пробвате да отбраните по -нежен вид, можете да премахнете повече от върха на конуса и да напълните вътрешността със слама). Поставете претеглен предмет върху конуса, с цел да не бъде отвян.

3. Навеждане и покриване

Катерещите се и по -големите храстови рози са по -предизвикателни за отбрана. В доста леден климат може да се наложи пълзящите сортове да се отделят от опората и да се огънат към земята и да бъдат покрити с пръст, мулч или плява. Когато слагате пълзящото растение надолу, бъдете деликатни, тъй че стъблата да не бъдат развалени или счупени. Ако би трябвало да се оставят рози върху техните структури, сламата и мехурът могат да бъдат сложени към стеблата, а цялата опорна структура би трябвало да бъде увита и завързана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР