Зимното разписание на столичното летище влиза в сила от 30

...
Зимното разписание на столичното летище влиза в сила от 30
Коментари Харесай

Занзибар и Момбаса част от дестинациите в зимното разписание на летище София

Зимното разписание на столичното летище влиза в действие от 30 октомври, оповестиха от пресцентъра. Пътуващите с постоянни и чартърни полети ще могат да изберат някоя от 27-те самолетни компании, които летят до близо 90 летища в Европа, Африка и Близкия Изток.

Началото на зимното разписание стартира с постоянните полети на aвиокомпания SKY EXPRESS до Атина. Самолетите на превозвача ще летят до гръцката столица пет пъти седмично в дните понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

В средата на декември летище София ще стане дом на седмия основан в столицата ни аероплан на Wizz Air. Авиокомпанията открива и две нови линии на 13.12 – Хамбург и Стокхолм. Полетите до втория по величина град в Германия ще бъдат във вторник, четвъртък и събота, а до столицата на Швеция превозвачът ще лети два пъти – във вторник и неделя. Базирането на 7-ми аероплан на Wizz Air, увеличените честоти по част от дестинациите, както и откриването на двете нови линии ще добави спомагателен потенциал от още 500 000 пътувания от и към столицата на България годишно.

И този зимен сезон авиокомпания Ryanair ще извършва своите полети два пъти седмично до йорданския курорт Акаба.

Любителите на топлото време ще могат да се възползват от предложенията на чартърната стратегия на столичното летище с дестинации в Турция, Египет, Йордания, Тунис, Мароко, Танзания, Тайлант и Кения. Заявени са и " ски “ чартъри от Белфаст, Бирмингам, Нюкасъл, Ийст Мидлъндс и Бристол.

Летище София продължава да усилва въздушната съгласуваност на българската столица като част от цялостната тактика за развиване на аеропорта. От там оповестиха, че се водят непрестанни договаряния с самолетните компании за откриването на нови направления.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР