Зимните олимпийски игри в Пекин ще започнат със скандал и

...
Зимните олимпийски игри в Пекин ще започнат със скандал и
Коментари Харесай

Индия бойкотира откриването на Олимпийските игри

Зимните олимпийски игри в Пекин ще стартират със скандал и протест. Индийските спортисти няма да се появяват на церемонията по откриването, която ще стартира през днешния ден от 14:00 часа българско време. Причината за това решение на втората по население страна в света е един от участниците в щафетата с олимпийския огън, поради което в Делхи съзряха голяма провокация от китайска страна.

„ Много е тъпо, че китайската страна реши да политизира такова събитие като откриването на олимпийските игри “, разгласи Ариндам Багчи – представител на индийското министерство на външните работи.

Причината за решението е обява в следения от китайското държавно управление в. „ Глобал Таймс “, където е посочено, че факелът с олимпийския огън ще бъде носен от боен пълководец.

Ариндам Багчи добави, че с изключение на спортистите от страната, на церемонията по откриването няма да участва и публична делегация от посолството в Пекин.

Както е известно, Съединени американски щати, Австралия, Англия и Канада оповестиха дипломатически протест на зимните олимпийски игри в Пекин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР