Зимната подготовка на ЦСКА-София премина спокойно и единствената интересна новина

...
Зимната подготовка на ЦСКА-София премина спокойно и единствената интересна новина
Коментари Харесай

Любо Пенев има шанс за летящ дебют

Зимната подготовка на ЦСКА-София мина умерено и единствената забавна вест беше прехвърлянето на Кирил Десподов в Каляри. Седмица преди подновяването на шампионата обаче " алените " сензационно се разделиха със старши треньора си Нестор Ел Маестро, а на " Българска войска " се завърна Любослав Пенев. Легендарният някогашен нападател има доста тежката задача да преследва спечелването на най-малко един трофей в конкуренцията на хегемона от последните години Лудогорец. Пенев обаче не се опасява от провокации и разгласи, че единствената цел пред отбора е първото място.

Днес " армейците " гостуват на Черно море в опит да съкратят изоставането си от върха на 4 точки. Вчерашната издънка на Лудогорец против новобранеца Верея е добре пристигнала за столичани, само че на " Тича " постоянно се играе мъчно, а пред " алените " единствената алтернатива е успеха. Черно море приключи есенния полусезон с 10 от 12 вероятни точки и заема 6-о място в класирането. Отборът на Илиан Илиев ще брани позицията си със зъби и нокти от преследвачите Етър, Локомотив (Пловдив), Ботев (Враца) и Славия.

Варненци бяха напуснати от значими фигури като Благой Макенджиев, Атанас Зехиров и Елиас Хасани, а Мехди Фенуш, Георги Божилов и Емил Янчев са контузени. Вратарят Георги Китанов също не е в групата, тъй като е преотстъпен на родния си клуб от ЦСКА-София и сделката е да не игра против " алените ".

В предни позиции за Черно море ще започва националът Радослав Василев, а в средата на терена концепциите ще идват от неостаряващия Георги Илиев. Мартин Минчев и Аристот Ндонгала ще играят по двата фланга. Двойка вътрешни халфове ще са Васил Панайотов и юноата на ЦСКА Петър Витанов.
Любо Пенев анонсира, че ще смени тактическата сграда на ЦСКА-София и през днешния ден евентуално ще забележим " алените " подредени в 4-1-4-1. На вратата ще е Витаутас Черниаускас, а в центъра на отбраната сигурен титуляр е капитанът Николай Бодуров. До него съвсем несъмнено ще стартира Стивън Перейра, тъй като Божидар Чорбаджийски не е изцяло възобновен от травмата в кръста. След раздялата с Борис Секулич и Станислав Манолев първи избор за десния фланг на защитата е Стойчо Атанасов. Отляво пък ще играе Ангел Лясков поради контузията на Жеферсон.

Жанио Бикел е с по-големи шансове от Кристиян Малинов за мястото на отбранителен полузащитник. Пред него ще са португалците Тиаго Родригес и Рубен Пинто, а Едвин Джеси и Енрике Рафаел ще оказват помощ с пробиви и центрирания на тарана Али Соу. Гамбиецът се обрисува като сигурен титуляр напролет за сметка на Мауридес.

ППЛ, 21-и кръг:

ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни сформира:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; Панов, Генев, П. Димов, Кононго; Панайотов, Витанов; М. Минчев, Г. Илиев, Ндонгала; Р. Василев
Старши треньор: И. Илиев
ЦСКА-СОФИЯ (4-1-4-1): Черниаскуас; С. Атанасов, С. Перейра, Бодуров, Лясков; Бикел; Е. Джеси, Т. Родригес, Р. Пинто, Е. Рафаел; С. Соу
Старши треньор: Л. Пенев
СЪДИЯ: Стефан Апостолов
СТАДИОН: “Тича ", Варна
НАЧАЛО: 15:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 21 кръг, събота 16 февруари  Черно море 15:00предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР