Зимата вероятно е любим сезон за мнозина. В Европа има

...
Зимата вероятно е любим сезон за мнозина. В Европа има
Коментари Харесай

Вижте 5 от най-красивите места за зимна екскурзия в Европа

Зимата евентуално е обичан сезон за мнозина. В Европа има доста дестинации, които са подобаващи за туризъм през този сезон. Нека разгледаме 5 от най-красивите:

Талин, Естония



Старият град в Талин датира от средновековието и доста хора го разказват като омагьосващ, още повече през зимата. Зимата се държа дълго време в Естония и тя прави остарелия град да наподобява даже по-красив. Съветваме Ви да се разноските из хълма Тоомпеа. Върху него са ситуирани: постройката на естонския парламент, 2 катедрали и Естонската академия на науките и замъка Тоомпеа. Характерни специалитети през зимата са glögi (вид алкохолна напитка от алено вино, захар, канела, кардамон и горчив портокал, сходна на българското греяно вино) и домашните супи, които можете да опитате на всички места из столицата.

Плитвички езера, Хърватия



Представете си шестнадесет тюркоазени езера, които безпределно се вливат едно в друго – панорама, която стопира дъха. Националния парк е считан за най-големия в Хърватия и също по този начин е включен в листата на ЮНЕСКО на международното завещание. Паркът е една основните туристически атракции в Хърватия. Там ще откриете 20 пещери, голям брой водопади и извънредно богата флора и фауна. През зимата, мястото става още по-красиво.

Халщат, Австрия



Това красиво малко селце се намира на брега на езерото Hallstätter See. Известно е с дълговековното си произвеждане на сол. В селото живеят 757 души и можете да обиколите цялото село за почти 10 минути, само че това не значи, че селото не е желана туристическа дестинация. В реалност, то е посещавано от доста души през зимата – това се дължи на красивата панорама и заснежените върхове на планината оттатък езерото. Халщат е считан за едно от най-красивите села в света.

Ричмънд Парк, Англия



Най-големият парк в Лондон е считан за най-красив през зимата. Площта на парка е тройно по-голяма от тази на Сентръл Гардън в Ню Йорк. Докато гледате дивите елени и другите животни, като нищо ще си помислите, че се намирате в покрайнините на Лондон, а не измежду дивата природа. Падналия сняг прави картината даже по-впечатляваща. Ако сте в Лондон, горещо Ви предлагаме да посетите това неповторимо място.

Брюге, Белгия



Брюге е един от най-красивите градове на Белгия. Неговата известност се дължи на невероятната му архитектура, непокътната от Средновековието, богата история и огромен брой крепости (почти на всеки километър). През 2002 година, градът бе разгласен за европейска столица на културата. Паважните улички, невероятната архитектура, замръзналите канали и Коледните базари – всичко това прави Брюге желан от туристите през зимата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР