Зимата се завърна. Обилен сняг вали от часова в Троянския

...
Зимата се завърна. Обилен сняг вали от часова в Троянския
Коментари Харесай

Рязко влошаване на времето – сняг и падане на температурите

Зимата се завърна. Обилен сняг вали от часова в Троянския Балкан. Снежната завивка доста се усилва. На места видимостта е мощно понижена. Това е значимо за всички, които са се отправили към ски пистите и са подценили прогнозата за времето. Пътят е заснежен, а завоите - остри. Затова и спазването на отдалеченост е наложително. През прохода „ Троян-Кърнаре” връзката с Южна България е напълно прекратена.

Снимка: btvnovinite.bg

Дъждът мина в сняг при 600 метра надморска височина в късния следобяд и за малко пътят побеля. Снегопочистващата компания е в подготвеност, само че машините чистят единствено до ски пистите.

Заради снегонавявания, при съществуването и на вятър, тук-там преспите са високи над метър. Седем машини са в подготвеност да потеглят от сборния пункт на разклона край Ловеч.

Зимата се завърна и на северозапад. На прохода „ Петрохан” към този момент има нова снежна завивка. На 1500 метра надморска височина сняг заваля още в обедните часове. Вятърът е мощен, а пътната настилка - заснежена. До момента няма информация за произшествия в региона.

Снимка: btvnovinite.bg

Опесъчаване на пътя ще почне с рухване на температурите. В подготвеност са осем машини. Сред тях са и два трактора. Единият може да тегли и камиони макар възбраната за прекосяването им през прохода.

За водачите на леки коли предизвикателство са най-вече завоите. С намаление на температурите и увеличение на снеговалежа са вероятни заледявания, предизвестяват от АПИ.

Снимка: btvnovinite.bg

Сняг, мраз и виелици ни чакат и през двата почивни дни. Синоптиците оповестиха жълт код за сняг и вятър в събота. Утре в съвсем цялата страна температурите ще останат под нулата през целия ден. Много ниски ще бъдат температурите и в неделя. Утрото тогава ще е със стойности под минус 10 градуса тук-там.

Снимка: btvnovinite.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР