Зимата се завърна не само у нас, но и в

...
Зимата се завърна не само у нас, но и в
Коментари Харесай

Зимна обстановка: Балканите сковани от студ и сняг

Зимата се завърна освен у нас, само че и в редица други балкански страни. Студ скова сръбската столица Белград, както и елементи от Хърватия и Босна и Херцеговина. Синоптиците чакат стабилизиране, само че времето, само че в идващите няколко дни температурите ще останат по-ниски от междинните за сезона.

Затрупани със сняг улици, паднали дървета и усложнения в трафика. Такава беше картината в Белград във вторник. Дебелата бяла завивка на някои места доближи нетипичните за това време от годината 30 см. Някои села останаха без електричество. Земеделските производители показаха терзания, че добивите им ще бъдат наранени, а това ще докара до ново повишаване на цените на храните. Синоптиците чакат стабилизиране от през днешния ден, само че в идващите няколко дни температурите ще останат по-ниски от междинните за сезона.

Снеговалежът засегна и други региони на Балканите, като елементи от Хърватия, Босна и Херцеговина и Косово. В столицата Прищина хората бяха посъветвани да останат по домовете си, в случай че не се постанова да излизат. Само за няколко часа температурите се намалиха от 17 градуса по Целзий до минус 4 градуса. В Хърватия и Черна гора мощните ветрове стопираха множеството фериботни линии по крайбрежието на Адриатическо море. Задействани са и забрани за придвижване на всички транспортни средства. В Румъния изобилен сняг валя над по-голямата част от Карпатите, като мощно наранени са североизточните региони.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР