Зимата отново ще напомни, че влиза в действие у нас.

...
Зимата отново ще напомни, че влиза в действие у нас.
Коментари Харесай

Втори удар на зимата! Къде да се внимава

Зимата още веднъж ще подсети, че влиза в деяние у нас. Такава е прогнозата за идващите дни.

До обяд ще е съвсем безшумно. След обяд в Източна България ще духа сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред минус 1° и 4°, малко по-ниски в северозападните региони от страната. Максималните ще са от 2°-4° в Северозападна България до 6°-8° на изток. В София минималната температура ще е 2°, оптималната - към 5°. Атмосферното налягане ще се намали и ще е малко по-ниско от междинното за месеца. Това сочи прогнозата на ационалния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и с превалявания най-вече от сняг, под към 1000 метра - от дъжд. Ще духа сдържан вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

В четвъртък (7 декември) ще бъде облачно. На доста места ще има превалявания от дъжд, които с понижението на температурите съвсем на всички места в Северна България и по високите полета от Западна ще преминат в сняг. Има нараснала възможност за обилни количества. Ще се образува снежна завивка. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната от североизток, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще бъдат без значителен дневен ход сред 0° и 5°, в югоизточните региони и по Черноморието до 7°-9°.

През нощта против петък (8 декември) преваляванията ще се усилят, като и в западната част от Горнотракийската равнина и в югозападните региони дъждът ще премине в сняг, а в Югоизточна България и по Черноморието ще продължи да вали дъжд.

В петък преваляванията ще отслабват, тук-там в западната част от страната и краткотрайно ще стопират. В Източна България с продължаващото намаляване на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Над Югозападна България по-късно денем и облачността ще се раздра.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg