Зимата идва и шапката се превръща във все по-желан аксесоар.

...
Зимата идва и шапката се превръща във все по-желан аксесоар.
Коментари Харесай

Шапка тип вестникарче - хит в студа

Зимата идва и шапката се трансформира във все по-желан аксесоар. Тя освен може да ни стопли в мразовитите дни, само че в случай че бъде добре подбрана, и да ни обезпечи изящен стайлинг. Модните шапки за сезона есен-зима 2022 се оферират в необятна гама цветове, шарки, стилове, тъй че всяка жена може да откри най-подходящата за себе си.

Тази зима на мода ще бъдат шапките с козирка, както и тези с външна страна. Класическите модели от плетиво също не напущат тренд листата, само че се подреждат по-назад.

Ако желаете да придадете на облика си магнетизъм и сексапил, би трябвало да изберете шапка в жанр класическа мъжка от филц. Контрастът сред леко строга форма и тънкият дизайн е непрекъснато впечатляващ.

Тип " вестникарче "

Тези модели са с къса и относително тясна козирка. Могат да се комбинират със спортно-елегантни облекла. Трудното при избора на този модел е да прецените какъв брой дълбока желаете да е. Затова пробвайте разнообразни разновидности.

С необятна външна страна

Шапките с необятна външна страна са елегантното предложение в трендовете за есен/зима 2021-2022. Този сезон виждаме доста и разнородни модели - от класическите широкополи шапки до по-екстравагантни модели.



Френска барета

Тя като че ли остава безконечна класика, напомняща за грациозност. На мода са главните версии, направени от комфортен плат и без орнаменти, както и по-дизайнерски, като декорирани с пайети, с реплика на скъпоценни камъни или лъскави мъниста и кристали.

Тип кофа

Шапките вид кофа са шлагер този сезон. Някои от моделите са малко по-елегантни, правейки ги отлично допълнение към палто или тренчкот.



С козирка

Шапките с козирка още веднъж са измежду най-актуалните спортни модели. Този сезон, с изключение на класическите спортни шапки с лого, виждаме доста модели от кожа и вълна, които наподобяват малко по-елегантно.

Шалове вместо шапки

Една от забавните и необикновени трендове за сезона е шалът като сурогат на шапката. Този тренд е мощно повлиян от модата на 70-те години, както и от джипси стила. Няма да се хареса на всеки, това е несъмнено, само че пък доста дизайнери го оповестиха за топ наклонност. Съчетава се добре с яке от деним и парка модели.

Пухкави зимни

Пухкавите зимни шапки също са настоящ тренд за сезона. Могат да се носят модели както по-елегантни, вид калпак, по този начин и по-спортни - вариация на плетените шапки. Пухкавите зимни шапки са занимателни и топлят доста. Те са практични и основават положително въодушевление в зимните дни.



Кожени и ретро

Кожените шапки постоянно ще намерят свои притежатели, които избират ексцентрични изображения в ретро или етнически жанр. Едно момиче с всякаква физика може да заложи на направа от лисица или миеща мечка, декориран с опашка. Ако обемните кожени произведения не ви харесват, погледнете по-отблизо класическите уши, " боляри ", шапки и качулки с дълги връзки.

С коланче на главата

Кой споделя, че мястото на колана е на кръста. Опитайте да го преместите на главата си. Хем придава забавен тип на шапката, хем ще извършите самоуверено модерно изказване по градските улици.

3 в1

Ако намирате за скучни пък едноцветните шапки, заложете на такава, която е събрала контраста в нея. Ако изберете модел, който е с две или три разнообразни текстури и цвят, сигурно ще постигнете незабравим фешън резултат.

Модел бургунди

Шапка с клепнала външна страна е идеална за разходка в планината, а може и в парка. Може да я съчетаете с пъстър шал, съчетал в себе си колорита на шапката.

Как да я изберем съгласно формата на лицето
Подборът на шапката би трябвало да става съгласно формата на лицето. Ето с какво би трябвало да се съобразите, когато избирате аксесоара за зимата, с цел да се чувствате и красива.

Ако имате кръгло лице, най подобаващите модели за вас са асиметрични шапки или шапки, леко накривени каскети или барети или пък свободна вълнена шапка, която да не акцентира челото.

При триъгълна форма на лицето заложете на шапки с периферии, които покриват леко лицето, шапки с козирка. Чудесно ще ви стоят също тесните шапки и шапките бийни. Можете също да сложите и шапка с ушанки.

Най-подходящи за хората с квадратна форма на лицето са високи шапки, издължаващи лицето - да вземем за пример с помпон. Можете да носите барети, каскети и шапки с периферии.

А на тези с правоъгълна форма на лицето най ще им отиват модели, закриващи челото или част от него. Ще ви отиват огромни пухкави модели, шапки ушанки и бийни.

Съчетайте цвета й с якето

В зимните дни е доста значимо да се знае какъв тип и цвят шапка да съчетаете със съответния модел яке, тъй че освен да ви е топло и комфортно, само че и да изглеждате стилно и съвременно.

Ето за какво стилистите поучават да не избирате прекомерно ярки и цветни шапки, които да притеглят вниманието към себе си. По-добре е, в случай че е хармонично допълнение към якето. Най-добре е да съчетаете яркооцветените пухени якета с шапка в успокоителен цвят - бяло, светлокафяво или черно.

Със синьо яке можете да носите синя или бяла шапка, а някои фешън дами самоуверено съчетават този цвят с розово или изумрудено.

При светли връхни облекла ще подхождат светли шапки, украсяващи облика.

С черно яке стои добре шапка в бяло или светлобежово. Подходящи са и тези с цвят слива или корал.

Свързани вести Да бъдем в крайник с есенната мода на високите ботуши Майчинство и мода - топ най-полезни чанти за майки
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР