Зимата е най-неприятното време от годината за шофьорите. Освен климатичните

...
Зимата е най-неприятното време от годината за шофьорите. Освен климатичните
Коментари Харесай

Грижата за гумите осигурява безопасност през зимата

Зимата е най-неприятното време от годината за водачите. Освен климатичните условия при шофиране през зимата, затрудняват живота на водачите незадоволителната им подготовка и неправилното им държание в придвижването по пътищата. Проблем може да е още и неправилното боравене със зимните гуми. Експертът по гумите Continental Андреас Шленке обобщава по какъв начин това заплашва сигурността на шофиране и по какъв начин могат да бъдат избегнати грешките.

Смяната на гумите:
Когато първата мразовита заран ви посрещне на път за работа и се усетите, че мислите за промяна на летните си гуми със зимни или, различно, за всесезонни гуми. Зимната гума има друга гумена примес, която обезпечава по-добро сцепление и спирачна успеваемост при студено време. Профилите също са особено завършени за студени, мокри пътища, лед и сняг.

„ Дълбочината на протектора на зимните гуми е от решаващо значение за сцеплението на сняг, защото при шофиране компактният сняг в каналите се зацепва със заснежената пътна настилка и работи като система срещу хлъзгане “ - споделя Андреас Шленке - „ При промяната със зимни гуми би трябвало да спазвате правилото "От октомври до Великден ". През този интервал от време би трябвало да се чакат зимни пътни условия.

Проверка на налягането в гумите:
Налягането в гумите би трябвало да се ревизира постоянно през зимата, защото спадащите температури водят до понижаване на налягането в гумите, тъй че на всеки 10 градуса по Целзий по-малко налягането в гумите пада сред 0,07 и 0,14 бара. Правилното налягане в гумите освен обезпечава нужното сцепление и сцепление с пътната настилка. То също по този начин обезпечава по-нисък разход на гориво и по този метод понижава излъчванията на CO2.

Неправилно боравене с гумите:
Смяната на гуми е значима за сигурността при шофиране през зимата, в случай че употребявате сезонни гуми. Но при положение на погрешно боравене с тях, гумите освен би трябвало да се сменят, само че и би трябвало да се подменят изцяло. Причините за това могат да бъдат погрешно предпазване или емоционален жанр на шофиране.

„ За да се подсигурява стабилно и на първо място безвредно потребление на гумите, водачите би трябвало да карат прозорливо, изключително през зимата, и да заобикалят внезапно ускоряване и прекъсване. Правилното предпазване на зимните гуми през лятото също доста удължава експлоатационният им живот. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР