Зимата е мрачен сезон, в който силата на слънчевите лъчи

...
Зимата е мрачен сезон, в който силата на слънчевите лъчи
Коментари Харесай

Как да се преборим с умората през зимата?

Зимата е тъмен сезон, в който силата на слънчевите лъчи не е толкоз мощна, а и ги виждаме рядко зад облаците. Наред с доста други фактори, които ще разгледаме, това постоянно е причина за депресивни положения, изнемощялост и липса на сила.

Сбогом на умората: Как да възстановим силата си?

Правилното хранене

Започнете деня си вярно. От голямо значение е по какъв начин се храним в първите часове на деня, за това по какъв начин ще продължи той. Ако закусваме с мазна баничка или кифла с голямо количество захар, то това натоварва и стресира тялото ни. Най-голямата неточност е да започваме сутрините с щедро количество въглехидрати и захар, тъй като това подвига бързо равнищата на инсулин и по този начин усещаме апетит за сладко или генерално повече вкус денем.

Наблегнете на протеина, бавните въглехидрати и потребните мазнини. Сутрин най-оптимално е да се хапва храна богата на желязо и витамин С и да се употребява кафе 20-30 мин по-късно, тъй като то пречи на усвояването на желязото.
7 индикатора, че имате потребност от ДЪЛГА отмора
Понякога работата и отговорностите ни гълтам напълно и забравяме, че понякога имаме потребност от пълноценна отмора. Кога за посл...
Прочети повече
Примерна закуска би била: яйца със спанак и сирене и киви за десерт.

Недостиг на витамини

Добре е да знаем от какъв дефицит страда тялото ни, тъй като това е честа причина за възприятието на изтощеност и унесеност. Хората предразположени към анемия имат дефицит на желязо, калций и магнезий, които въздействат на дневната им интензивност.

Магнезият е извънредно значим за тялото, тъй като ръководи голям брой процеси в организма. Добре да се приема заран и вечер преди сън, тъй като го контролира и успокоява нервната система.

Сън
Умората след хранене може да издава тези болести
Чувството на умора и унесеност след хранене не е необикновена реакция на организма. Консумацията на храна не би трябвало да ни кара...
Прочети повече
Ако не се наспиваме, то е обикновено да се усещаме отпаднали и изморени. Всички сме чували за известните препоръки: изключвайте екраните няколко часа преди сън, спете на оптимална температура, стойте хидратирани, само че се фокусирайте и върху кофеина. Не приемайте кафе, зелен чай, черен чай или ройбос 2-3 часа преди сън. Не се хранете най-малко 4-5 часа преди лягане и в случай че взимате добавка за сън, се фокусирайте върху оптимално естествени такива – ашваганда, магнезий, сладостен корен.

Британска лекарка открои две аргументи за непрекъсната отмалялост

Кофеинът под надзор

Кофеинът може да ви докара до циничен цикъл, в който се чувствате изморени, пиете чаша кафе, ободрявате се за няколко часа и след това процесът се повтаря. От друга страна, колкото повече приемате, толкоз по-превъзбудени ще сте към този момент и мозъкът ви няма да може да си почива и да се възвръща оптимално или ще имате проблеми със заспиването.

Опитайте да се ограничите до една чаша на ден, а в случай че желаете малко повече сила следобяд – не посягайте към кафето, а си направете чай или изяжте плод. Ще ви освежи без да провокира непотребен стрес в нервната ви система.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР