Зимата е може би най-подходящият сезон да се поглезим с

...
Зимата е може би най-подходящият сезон да се поглезим с
Коментари Харесай

Неустоимо вкусни: Кифличките на Мери Бери

Зимата е може би най-подходящият сезон да се поглезим с някое сладко прелъщение. Миризмата на одеве изпечени кифлички сигурно ще ни сътвори уют и ще ни донесе благополучие в студените месеци.

Затова сме ви подготвили една рецепта, на която мъчно ще устоите.


Кифличките на Мери Бери:

Необходими артикули
450 г брашно с набухвател2 ч.л. бакпулвер50 г захар100 г меко масло2 яйца от свободни кокошкипрясно мляко


За сервиране:
сладко от ягодикаймак или заквасена сметана
Начин на подготвяне

Изсипете брашното в купата и прибавете 2 равни ч.л. бакпулвер. Добавете захарта и маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте сместа с пръсти, до приемането на трохи.

В мерителна каничка разбийте яйцата и долейте прясно мляко до общ размер на течните съставки от 300 мл. Оформете кладенче в сместа от брашно и масло и прибавете деликатно яйцата с млякото, като разбърквате. Трябва да получите лепкаво тесто, т.е. може да не се наложи да прибавят цялата примес от яйца и прясно мляко.

Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете леко. След това го разделете на две равни елементи, в случай че желаете половината кифлички да са със стафиди. Добавете стафидите към едната половина тесто и го омесете. Разточете го върху набрашнен плот в правоъгълна форма или с ръце, или с точилка, с дебелина 2 см. С помощта на рингче с диаметър 5 см изрежете кръгчета.

Подредете ги в авансово намаслена тава, на задоволително разстояние едно от друго. По същия метод разточете и другата половина тесто и изрежете кръгли кифлички. Печете кифличките в авансово загрята на 200 градуса (с вентилатор) фурна 12-15 минути.

Сервирайте кифличките (сконс) със сладко от ягоди и каймак или сметана.

За още сходни предписания последвайте канала на във.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР