Zero Petroleum ще достави своето революционно синтетично гориво на първата

...
Zero Petroleum ще достави своето революционно синтетично гориво на първата
Коментари Харесай

Дронът Черен Лебед ще лети със синтетично гориво на Zero Petroleum

Zero Petroleum ще достави своето революционно синтетично гориво на първата в света лицензирана самолетна компания за транспорт на товари с дронове, Dronamics.

Партньорството има за цел да подкрепи напредването на дроновете на Dronamics с гориво с нулеви излъчвания. Това доближава компанията една стъпка по-близо до задачата да обезпечава устойчиви доставки на същия ден. 

Горивото на Zero Petroleum ще бъде употребявано в дрона Black Swan на Dronamics, осигурявайки въглеродно неутрална активност. Дронът, който може да придвижва 350 кг потребен товар на дистанции до 2,500 км, се задвижва от витлов мотор ROTAX, възложен от CFS Aeroproducts.

Dronamics неотдавна стана първата компания за товарни транспорти с дронове в света, която получи европейски лиценз за самолетна компания за дронове, и сега работи с консорциум в Обединеното кралство за създаване на мрежа от дронове за медицински доставки за NHS Шотландия.

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Zero Petroleum Пади Лоу е някогашен инженер от Формула 1. „ Прекарал съм цялата си кариера в работа по нововъведения. Затова съм доста разчувствуван, че Zero Petroleum ще си партнира с Dronamics и CFS Aeroproducts в този евентуално революционен план “, споделя той.

„ Управлението на самостоятелна мрежа за доставки от подобен мащаб има огромен смисъл, само че преместването на тези тежки товари на толкоз огромни дистанции би било невероятно благодарение на електрическа сила. Нашите неизкопаеми горива, които имат въглеродно безпристрастен витален цикъл и могат да се създават във фабрика на всяко място наоколо до вода и възобновима сила, са идеалният метод за реализиране на тази доставка като изцяло устойчива опция на съществуващото решение за въздушен транспорт на товари. "

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Dronamics Свилен Рангелов споделя, че устойчивостта е жизненоважна част от проектите на компанията. „ Горивото на Zero Petroleum освен е изцяло стабилно и не съдържа изкопаеми горива, само че и модулният индустриален развой е с дребен отпечатък, тъй че се вписва идеално в бъдещите ни проекти за дронове, като евентуално разрешава горивото да се създава на място. Много се радваме да работим с екипа на Zero Petroleum, до момента в който се придвижваме към търговски интервенции през идната година. "



Самолетът с закрепени крила на Dronamics е с дължина 8 м и обсег на крилата 16 м и може да излетява и каца от неасфалтирани писти с дължина до 400 метра. Той може да лети на височина до 22 000 фута и със скорост до 125 благи в час и е планиран да запълни изчезналата сериозна междинна миля във въздушния транспорт на товари, осигурявайки доставки в един и същи ден даже до най-отдалечените региони на света.

Напълно безпристрастен въглероден развой

Използването на горива с нулево наличие на петрол, а не на изкопаеми горива или даже на биогорива или горива от боклуци, е от основно значение за дълготрайните проекти за резистентност на компанията.

Според изследванията превозването на товари благодарение на коремни товари, захранвани с керосин, води до 755 г излъчвания на CO2 на тон-километър от резервоара до колелата. За разлика от тях дроновете на Dronamics, летящи със синтетично гориво, ще работят в изцяло безпристрастен въглероден развой.    

ZERO® SynAVGAS® е пряк сурогат на съществуващото гориво на изкопаема основа, осигурявайки същите характерности и обсег като съществуващите артикули, само че напълно по резистентен метод и без изкопаеми горива. Той се създава посредством добиване на водород от вода и хващане на въглерод от атмосферния въглероден диоксид – п юроцес, който е изцяло резистентен при потребление на възобновими енергийни източници като вятър или слънце. При изгарянето му се отделя тъкмо същото количество въглерод, което е употребявано при производството му, като се основава изцяло кръгообразен развой.

Новото партньорство с Dronamics е най-новата комерсиална връзка за Zero Petroleum

През юли компанията подписа контракт през юли за работа с Кралските военновъздушни сили по създаването на авиационно гориво за бързи реактивни самолети. Базираната в Обединеното кралство компания приключи втория кръг на финансиране през юли и е в развой на основаване на ново оборудване за техническо развиване, с цел да стартира произвеждане на синтетични горива в дребен размер през идващите месеци. 

В съдействие с RAF компанията си обезпечи купата " Първи аероплан, задвижван със синтетично гориво " на върховете на Гинес през 2021 година, употребявайки ZERO® SynAVGAS® в аероплан, задвижван от ROTAX. По-рано тази година компанията пусна първия първообраз на своя бензин ZERO® Syn95® в два суперавтомобила за демонстрационен пробег в предаването Top Gear на BBC, което накара водещия екип да го разгласи за " вълшебен патрон ", който предвещава " светла нова зора " за автомобилната промишленост. Същото гориво беше употребявано и за задвижване на мотоциклета на херцога на Ричмънд на Фестивала на скоростта в Гудууд.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР