Земята си пое глътка въздух по време на епидемията от

...
Земята си пое глътка въздух по време на епидемията от
Коментари Харесай

След COVID-19 - задава ли се нова еко катастрофа?

Земята си пое глътка въздух по време на епидемията от COVID-19, само че след нея се задава следващата еко злополука. На дъното на океаните към този момент плуват защитни маски и ръкавици, а изгледите този вид боклуци да намалеят не наподобяват по никакъв начин обещаващо.
За казусът сигнализира френската неправителствена огранизация “Операция чисто море”, представена от “Евронюз”.

Активисти са забелязали нов вид боклук във Френската Ривиера, който се натрупва върху към този момент съществуващите планини от пластмасови отпадъци.

От организацията са популяризирали и видео в обществените мрежи, в което насочат “примамливо” обръщение към възможните туристи: Бихте ли желали да се потопите в COVID-19 това лято?

Opération Terre-Mer aujourd`hui dans la baie de Golfe Juan...des nouveaux membres nous ont rejoint dans cette action et...
Posted by Opération Mer Propre on Sunday, May 31, 2020
“Това е единствено началото”, безапелационен е съоснователят на НПО-то Джофри Пелтие.

На Лазурния бряг към този момент се следят изхвърлени защитни маски и ръкавици, които заплашват водното многообразие в Средиземно море.

Възможно е казусът да стане толкоз сериозен, че броят на изхвърлените защитни маски да надвиши този на медузите, сигнализират даже от организацията.

????????????
Pollution aux #masques jetables: «Sommes-nous des porcs?»
⤵➡ https://t.co/4Fthl2Qp7p#Hautlesmasques#OpérationMerPropre#masquejetable#masqueschirurgicaux#coronavirus#covid19#covid_19#FondsMarins#merpropre # pic.twitter.com/OJya4K9lvR
— 20 Minutes (@20Minutes) May 30, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР