Земята е известна като Синята планета, защото 71 процента от

...
Земята е известна като Синята планета, защото 71 процента от
Коментари Харесай

Хората използват минимална част от световната вода за питейни нужди

Земята е известна като Синята планета, тъй като 71 % от земната повърхнина е покрита с вода. Водата също съществува под повърхността на Земята и като водна пара във въздуха. Бутилираната вода, която се употребява през днешния ден, може да е същата вода, която в миналото се е стичала по гърба на вълнест мамут. Земята е затворена система, което значи, че доста малко от материя, в това число вода, в миналото напуща или навлиза в атмосферата. Водата, която е била тук преди милиарди години, е към момента тук. Но Земята почиства и попълня водоснабдяването посредством хидрологичния цикъл.

Как да си създадем лунна вода, която сбъдва стремежи

Земята има обилие от вода, само че за жалост единствено дребен % (около 0,3 процента) е приложим от хората. Останалите 99,7 % са в океаните, почвите, ледените шапки и плават в атмосферата. И въпреки всичко огромна част от употребяваните 0,3 % са недостижими. Повечето от водата, употребена от хората, идва от реките. Видимите водни тела се назовават ​​повърхностни води. По-голямата част от прясната вода в действителност се намира подземен като почвена влага и във водоносни хоризонти. Подземните води могат да зареждат потоците, заради което реката може да продължи да тече даже когато няма превалявания. Хората могат да употребяват както подземни, по този начин и повърхностни води.
Как да си създадем лунна вода и да я използваме, с цел да притеглим щастието в живота си
Водата играе значима роля в човешкото тяло. Има причина всеки, без значение от възрастта и пола, да пие постоянно лунна вода в огромни количес...
Прочети повече
Какво ще се случи с тялото ни, в случай че пием единствено вода

Един проблем, пред който е изправен цикълът на водата на Земята, е замърсяването. Химикалите, които постоянно влизат във водата, са доста сложни, в случай че не и невъзможни за премахване. Докато преваляванията предизвикват отток, премахването на растителност от земята може да добави към оттока в избрана област. Утайката и почвата от тези региони, да не приказваме за наличните пестициди или торове, се отмива в потоците, океаните и езерата. Какво се случва с дъжда, откакто падне, зависи от доста фактори, като интензивността и продължителността на преваляванията, топографията на земята, почвените условия, степента на урбанизация и гъстотата на растителността.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР