Земетресението в Турция е много по-мощно от земетресението в Перник.

...
Земетресението в Турция е много по-мощно от земетресението в Перник.
Коментари Харесай

Сградният фонд у нас е в добро конструктивно състояние

Земетресението в Турция е доста по-мощно от земетресението в Перник . Това съпоставяне направи в ефира на Българска национална телевизия арх. Петър Диков, някогашен основен проектант на София . След е изработен разбор на постройките в столицата. Относително добра е картината на сградния фонд в София, по думите му. В София, Родопите, Рила, Пирин и част от Варненско са проектирани за 9 степен по скалата на Медведев.

Състоянието на панелните здания е положително, съгласно Диков. Проблем може да са връзките , където се заваряват панелните детайли. Сградите вид ЕПК също за постоянни. Има рискови детайли - балконите на старите здания , само че те нямат отношение към устойчивостта на структурата на постройките.

На въпрос по какъв начин се строят новите здания Диков сподели, че градивната инспекция е наложителна , конструктор се подписва дали структурата е съгласно плана му. Важни са техническите паспорти, сподели той.

Техническият паспорт не е фотография , посочи арх. Диков. Паспортизацията на постройките дава оценка на положението на постройката, в това число и на структурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР