Земетресение удари региона Иркутск във вторник вечерта. Според Министерството на

...
Земетресение удари региона Иркутск във вторник вечерта. Според Министерството на
Коментари Харесай

Вторичните трусове след земетресението в Русия не спират

Земетресение удари района Иркутск във вторник вечерта. Според Министерството на изключителните обстановки магнитудът му е бил 5.9 по скалата на Рихтер, епицентърът се намира на 15 километра от село Култук в Слюдянския регион, няма жертви и ранени. Според министерството, 15 минути след главното земетресение е имало второстепенен трус с магниттуд от 2- 3 степен, оповестява РИА Новости.
Трусовете се усещат на територията на 12 области, досега не се оповестява за жертви и опустошения.
По-рано Европейският средиземноморски сеизмологичен център съобщи, че е записано земетресение с магнитуд 5.3 в 18.04 UTC.
Докато жителите на района пишат в обществените мрежи, има многократни вторични земетресения.
Земетресението е усетено мощно както в Усолие-Сибирское, което се намира на към 150 километра от езерото Байкал, по този начин и в Тулун, който се намира на 470 километра.
Администрацията на Иркутск заяви, че в града е въведен режим на нараснала паника. Спешните служби събират информация за последствията от земетресението и два избавителни екипа патрулират в града при положение на вероятни вреди.
Отбелязва се, че комуналната инфраструктура и стратегическите уреди работят обикновено.
Министерството на изключителните обстановки също заяви, че земетресения с магнитуд 2.5-3 са били усетени в четири области на Бурятия, осем групи работят в републиката, с цел да инспектират здания и структури.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР