Земетресение с магнитуд 7.4 по Рихтер разтърси Мексико и бе

...
Земетресение с магнитуд 7.4 по Рихтер разтърси Мексико и бе
Коментари Харесай

Ново силно земетресение уби хора в Мексико

Земетресение с магнитуд 7.4 по Рихтер раздруса Мексико и бе усетено в едноименната столица, оповестиха от американския Геофизичен институт. Според мексикански сеизмолози магнитудът е бил 6.8, прецизира Българска телеграфна агенция.

Местна телевизия заяви, че в щата Пуебла има най-малко петима починали.

Епицентърът на труса е в южната част на Мексико, на 8 километра югоизточно от Антенсинго в щата Пуебла, на дълбочина 51 километра. Трусът провокира суматоха в столицата на Мексико и хиляди хора излязоха на улиците.

Засега няма публични данни за жертви и материални вреди. На фрагменти в обществените медии се виждат обаче отчасти развалени здания, рухнали фасади и затрупани от парчета улици и коли.

Трусът стана тъкмо 32 години след мощното земетресение от 1985 година, в което починаха над 10 000. Само преди няколко дни друго мощно земетресение от 8.1 разклати страната и лиши живота на 98 души. Броени часове преди днешния трус хиляди мексиканци участваха в национално обучение за реагиране при такова злополучие, което се организира постоянно слес нещастието от 1985г.
Представители на гражданска отбрана обявиха за локална телевизия, че в столицата има горящи здания, в които са блокирани хора.

 Ново мощно земетресение умъртви хора в Мексико
© Alejandro Cruz, EPA-EFE

Президентът Енрике Пеня пътуваше със аероплан за провинция Оахака, една от най-засегнатите от предходното земетресение. При новината за новия трус той разгласи в " Туитър ", че неотложно се връща в столицата.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР