Земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер разтърси Еквадор

...
Земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер разтърси Еквадор
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 6,8 разтърси Еквадор и Перу

Земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер раздруса Еквадор и Перу в 12 часа локално време. Властите оповестиха, че минимум 14 души са починали, над 130 са ранените, а десетки здания са били развалени. Епицентърът на труса е бил на към 80 км южно от Гуаякил, втория по величина град в Еквадор.

Земетресението е станало в регион, ситуиран покрай остров Пуна, с доста ниска плътност на популацията, и е усетено в 13 от 24-те провинции на Еквадор, както и в северната част на Перу.

В някои градове се виждат разрушени здания, смачкани транспортни средства и парчета. Спасителните служби оказват помощ на потърпевшите, а паникьосаните поданици излязоха по улиците. Смята се, че под руините на рухнали къщи в Ел Оро има затрупани хора.
За страдание, къщата на този човек падна и фамилията му беше смазано. Той загуби петима членове на фамилията си. Ние сме небогати, скромни хора, които строят домовете си мъчно. Вижте нещастието, което ни сполетя през днешния ден. Помогнете ни да помогнем на хората, които са потърпевши от това злощастие.
Еулохио Замбрано, потърпевш от земетресението

В Гуаякил, на към 270 километра югозападно от столицата на Еквадор - Кито, има напукани или рухнали стени на здания. Като защитна мярка управляващите са разпоредили също по този начин затварянето на три пътни тунела, които разрешават придвижването на коли сред другите браншове на града. Кадри, публикувани в обществените медии, демонстрират изплашени от труса хора, излезли по улиците на Гуаякил.

Движението на земната кора не е провокирало предизвестие за цунами.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР