Земетресение с магнитуд 6,2 днес разтърси Токио и околните райони

...
Земетресение с магнитуд 6,2 днес разтърси Токио и околните райони
Коментари Харесай

6,2 по Рихтер стресна Токио

Земетресение с магнитуд 6,2 през днешния ден раздруса Токио и близките региони на Източна Япония, само че няма заплаха от цунами, заяви националната метеорологична организация, съобщи организация Киодо.

Земетресението е станало в 19:03 ч., като съгласно Японската метеорологична организация в елементи от префектурите Ибараки и Чиба е записано с по-ниска от 5-та степен по 7-степенната японска канара за сеизмична активност.

В централната част на Токио, както и в Йокохама в прилежащата префектура Канагава, е следена активност от 3-та степен.

Огнището на земетресението е било на дълбочина към 50 км край източното крайбрежие на Чиба.

В атомната електроцентрала „ Токай 2 “, ситуирана в Ибараки, североизточно от Токио, не са регистрирани аномалии, заяви нейният оператор, осведоми Киодо.

Земетресенията са постоянно срещано събитие в Япония, която се намира в един от най-сеизмично дейните региони в света, съобщи Българска телеграфна агенция. На Страната на изгряващото слънце се пада към една пета от земетресенията с магнитуд 6 или повече в света, напомня Ройтерс.

На 11 март 2011 година североизточното крайбрежие на страната беше наранено от земетресение с магнитуд 9 – най-силното записано в Япония земетресение, и мощно цунами. Тези събития провокираха най-тежката нуклеарна рецесия, настъпила след тази в Чернобил, четвърт век по-рано.

Етикети: земетресениеТокио
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР