Земетресение с магнитуд 5,5 разтърси Лима и околностите ѝ в

...
Земетресение с магнитуд 5,5 разтърси Лима и околностите ѝ в
Коментари Харесай

Земетресение разтърси столицата на Перу

Земетресение с магнитуд 5,5 раздруса Лима и покрайнините ѝ в четвъртък, предизвиквайки суматоха измежду доста локални поданици. За в този момент няма известия за вреди или потърпевши, заяви Националният сеизмологичен център, съобщи БНР.

Трусът е регистриран в 16:55 ч. локално време (2155 GMT), с епицентър на 30 км западно от Чилка, крайбрежен град южно от Лима, ситуиран на 49 км дълбочина, оповестява центърът.

" Земетресение с магнитуд 5,5 по скалата на Рихтер е станало на 30 км западно от град Чилка, то е усетено като мощно от популацията. Към момента не се оповестява за нанесени вреди. Продължава наблюдението в уязвимите региони ", заяви центърът в Twitter.

В доста региони на претъпканата перуанска столица, в която живее към една трета от 33-милионното население на страната, хората излязоха бързо на улиците.

Разположен на тихоокеанското крайбрежие на Южна Америка Перу записва всяка година най-малко по 400 осезаеми трусове.

Страната е ситуирана в по този начин наречения Тихоокеански огнен пръстен - зона с огромна сеизмична интензивност, която се простира по западното крайбрежие на Северна и Южна Америка.

На 7 януари земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер раздруса Лима и околните градове, при което бяха ранени девет души и сринати няколко къщи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР