Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разлюля Пловдив в 15:26

...
Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разлюля Пловдив в 15:26
Коментари Харесай

Земетресение от 4,8 по Рихтер разлюля Пловдив. Няма данни за пострадали и разрушения

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разклати Пловдив в 15:26 часа в сряда. Трусът е бил на дълбочина 4,5 километра и е регистриран на 15 километра югоизточно от Пловдив, като епицентърът е до летище Пловдив. Няма данни за потърпевши и опустошения.

След първият трус е имало още три вторични, като най-силният от тях е бил с магнитуд 3,2, а другите - към 2 по Рихтер, сподели Николай Милошев, шеф на Института по геофизика към Българска академия на науките пред радио Пловдив.

" Пловдив е мощно сеизмичен регион и е обикновено да се случват такива земетресения, само че се надявам интензивността към този момент да затихва ", уточни Милошев.

Той добави, че земетресението е усетено даже и по високите етажи в София. Някои учебни заведения в Пловдив са прекратили образователните занятия след земетресението,

написа, че едно от тези учебни заведения е Хуманитарната гимназия. В обществените мрежи пловдивчани написаха, че са усетили труса мощно.

Към 16:30 в оперативния център на Районна дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията в Пловдив няма получени сигнали за нанесени вреди. Пожарни автомобила от Асеновград превантивно са направили обход на съществени улици и булеварди в града.

Хората в село Крумово, което е в непосредствена непосредственост до епицентъра, са се изплашили доста, само че няма потърпевши хора, заяви кметът Румяна Самоковарева пред радио Пловдив. Тя сподели, че в селото са потърпевши две здания - на кметството и читалището, които са наоколо. В Садово земетресението е усетено мощно, само че няма данни за провали по постройките.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР