Земеделците са едни и същи. Като прослойка, като производство, като

...
Земеделците са едни и същи. Като прослойка, като производство, като
Коментари Харесай

Зам.-министърът на земеделието: Където сме проверили, сме намерили виртуални животни

Земеделците са едни и същи. Като каста, като произвеждане, като отрасъл са едни и същи, обаче имат разнообразни организации, с разнообразни водачи, с разнообразни упоритости на тези водачи и друг взор върху развиването на българското земеделие.Това мнение изрази пред БНР заместник-министърът на земеделието Александър Йоцев.

Споразумението със деклариралите протестна подготвеност земеделци  се планува да бъде подписано през днешния ден. В 11 часа обаче земеделците ще оповестят решението си какво ще подхващат

Според Йоцев е направено  оптималното, с цел да се удовлетворят " потребностите им " , не настояванията.

Запитан какъв брой пари ще бъдат дадени за зърното, Йоцев уточни, че цифрата " предстои на още разбор и нещата могат да се трансформират в последния миг ", само че " нито един лев не трябва да се дава без този разбор ".

" Виждаме  какви средства от кое място може да икономисаме, безусловно . Може да отложите едно заплащане. Можете да редуцирате разноски. Има доста запаси, откъдето могат да се вземат, да се направи по този начин, че да се извадят едни пари.  Но не може това да се прави безпределно ", разяснява заместник-министърът на земеделието в предаването " Преди всички ".

Бюджетът е един, не е безконечен и би трябвало да се харчи доста точно.  Който не може да потвърди загуба , няма по какъв начин да желае подкрепяне, стана ясно от думите му. той.

По-голямата част от дребните и междинни аграрни производители се нуждаят от помощ , това сочат данните от анализите, изясни Александър Йоцев и съобщи, че " дребните и междинните са в евентуална опасност от съществени разстройства за тяхната активност  в бъдеще, и то  междинните до несъмнено количество площи , до 600 хектара има смисъл да се ползва ".  Най-дребните ще получат това, което желаеха , увери той.

По тематиката със законодателните промени, касаещи земеделския отрасъл, Александър Йоцев означи, че " в програмата на държавното управление попадат безусловно всички закони, които желаеха земеделските производители, със периоди  и се работи по тях ". Първият от законопроектите е този за земеделските земи.

Във връзка с така наречен виртуални животни заместник-министърът изясни, че решаването на казуса с тях е една от поставените цели, само че " рано или късно ще се откри човек или група хора, които да се пробват да заобиколят закона ". Според него предлаганите ремонти в закона не са " магическо решение ", само че ще покачат сигурността на обществото, че " това систематизиране ще е по-справедливо ".

Тази година броят на животните ще намалее , направи прогноза Йоцев.

" Така, както вървят инспекциите, които ще се усилят като интензитет,  числата са стряскащи ", подсказа той и добави, че досега са покрити няколко района.

" Където сме ревизирали, сме намерили. Навсякъде! "

Заместник-министърът акцентира още, че тези инспекции имат и предпазен резултат.

Относно Закона за арендата Александър Йоцев посочи, че това е " един от най-тежките закони " и сподели, че явно има нужда от регулация на рентите.

" На пазара на рентите сега се получават изкривявания. Тези, които дават земя под аренда, те също играят . "

Прави се разбор на европейските практики и регулации ще има, уточни в умозаключение Йоцев.

Бъдещият  Закон за аграрната камара  ще даде изясненост кой кой е, ще е подготвен до края на март, сподели още заместник-министърът. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР