Земеделци от няколко различни сектора обвиниха ресорния министър Кирил Вътев

...
Земеделци от няколко различни сектора обвиниха ресорния министър Кирил Вътев
Коментари Харесай

Напрежение в земеделието: Няколко сектора готвят протести през седмицата

Земеделци от няколко разнообразни бранша упрекнаха отрасловия министър Кирил Вътев в липса на заинтригуваност по техните проблеми и оповестиха подготвеност за протестни дейности. Те упорстват да се срещнат с премиера акад. Николай Денков, който да обърне внимание на проблемите в сектора, заяви „ БНР “. 

Сред най-недоволните са от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация , които упорстват за неотложно погашение на цялата дължима сума от 213 млн. лева по помощта за Украйна . Те са подготвени да провеждат всеобщи митинги в цялата страна, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени. 

От браншовата камара „ Плодове и зеленчуци “ също показват своето неодобрение по отношение на политиката на Министерството на земеделието и храните.

Картофопроизводителите стигат даже по-далеч и към този момент повдигат намерено тематиката за оповестяване на гражданско непокорство и стачки още през идната седмица. Новината бе съобщина от ръководителят на асоциацията Тодор Джиков във Фейсбук, който бе част от служебния кабинет на Гълъб Донев на поста заместник-министър на земеделието.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите от своя страна упорстват виновните институции да вземат незабавни ограничения против рецесията , в която се е озовал бранша. Според тях производителите са изправени пред финансов колапс . Те също упорстват за незабавна среща с премиера , както и министрите на земеделлието и финансите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР